Afbeelding

Deel supers op zondag langer open

Algemeen

Brummen/ Eerbeek - De Jumbo en Plus supermarkten in Eerbeek gaan hun openingstijd in op zondagochtend vervroegen van 10 uur naar 08 uur. De overige supers in Brummen aarzelen nog of gaan hun openingstijden niet aanpassen.

Een en ander vloeit voort uit een collegebesluit om de winkels die ruimere openingstijden te gunnen. Volgens het besluit wordt de behoefte daaraan met name gevoeld door de supermarkt ondernemers. De zondag is inmiddels, wat betreft koopgedrag, de belangrijkste dag geworden. Gesteld wordt dat door de stijgende economie en ook de toename van toeristen in de gemeente een 'markt' ontstaan is voor een verruiming van de tijden op de zondag. Daarbij speelt ook nog eens mee dat veel toeristen aangeven dat zij in verband met de verder invulling van hun dag graag zouden zien dat zij vroeger op de dag de inkopen kunnen doen. Gewezen wordt verder op het feit de verruimde opening op zondag zorgt voor behoud en mogelijk toename van winkelend publiek in Brummen.

Matthijs van Tetering van de gelijknamige Plus supermarkt zegt dat hij op zondag eerder opengaat. "Kijk, die zondagsopenstelling is een feit. Het is een drukke dag. Niet dat we per se meer omzetten dan op andere dagen, maar je doet het wel in minder tijd. Het is dus drukker. Straks spreiden we het bezoek meer. Bovendien schept het duidelijkheid voor de klant. We zijn straks elke dag open van 08 tot 21 uur."

Voor Caspar Heine geldt dat evenzo. "Onze klanten vragen er ook om. Elke dag op dezelfde tijd open, schept duidelijkheid. Ook voor de toeristen. Ga bij je zelf na hoe vervelend het is als je zelf op vakantie bent en voor een gesloten deur staat als je bijvoorbeeld broodjes wil halen. Straks zijn ze bij ons ook op zondag om 08 uur warm en vers."

Robin Brouwers van de Jumbo in Brummen twijfelt echter. "We hebben het nog in beraad. We weten het nog niet. Zit Brummen hier wel op te wachten? Bovendien moet je ook nieuwe afspraken met de leveranciers als je eerder opengaat." Overigens maakt de Brummense Jumbo nu geen maximaal gebruik van de mogelijkheden die de Winkeltijdenwet biedt. Zo is de winkel alleen op vrijdag tot 21 uur open, de overige dagen tot 20 uur, terwijl de deuren op zondag om 18 uur dichtgaan. Ze gaan op de zondag ook pas om 11 uur open. Dezelfde sluitingstijden hanteren de Deka supermarkten in beide dorpen, al gaan die op zondag wel om 10 uur open. Een woordvoerder laat kort weten: "Wij passen de tijden niet aan."
De Aldi in Brummen is zondags gesloten.

Uit de krant

Afbeelding
Rectificatie: Hondenspeelveld en niet hondenuitlaatveld in de Elzenbos Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Inschrijven Brummense avondvierdaagse al mogelijk! Algemeen 7 mei, 13:35
Afbeelding
Oud papier Eerbeek Algemeen 7 mei, 13:22
Afbeelding
Inloopspreekuur Dorpsraad Eerbeek Hall Algemeen 7 mei, 13:19
Overhandiging cheque van €500,- voor Park ’t Goor.
Mooie opbrengst voor Kiboe en Park 't Goor Algemeen 3 mei, 15:28
Pouwel Inberg en Rik ten Broek gaan de wedstrijd aan.
Koningsdag met "Oranje op wielen" Algemeen 3 mei, 09:00
Afbeelding
Woningnood in Brummen Ingezonden 3 mei, 09:00
De gedecoreerden waren blij verrast met de nominatie voor de koninklijke onderscheiding.
Koninklijke onderscheiding voor vier vrijwilligers in de Gemeente Brummen. Algemeen 3 mei, 09:00
Afbeelding
Oud Eerbeek Algemeen 3 mei, 09:00
Vraat door houtworm. Bron: Homedeal
Onderzoek: houtworm en boktor zorgen voor meeste overlast in Gelderland Algemeen 3 mei, 09:00
Jan Jacobs (Rv) en Henk Bruntink (Ra) ontvangen prijs uit handen van Bob Mulder.( Bestuurslid vv Oeken)
Jan Jacobs en Henk Bruntink winnen kruisjascompetitie Algemeen 3 mei, 09:00
Foto: Link Ontwerpers
Bouwplan in Hall mag niet van het college Algemeen 3 mei, 09:00
Het bestaande team blijft werkzaam onder de nieuwe vlag.
Dijkman Automobiel kondigt bedrijfsovername aan door Dorpsgarage Elshof Zakennieuws 3 mei, 09:00
Ga jij gezellig mee op zomerkamp?
CJW Zomerkamp gaat voor goud Algemeen 3 mei, 09:00