Logo brummensnieuws.nl

Hallsedijk in Tonden schuift aan bij Buurttafel

TONDEN - Een kleurrijke foodtruck, langgerekte houten tafels, een live gitarist en heerlijke, versbereide gerechten: bewoners van de Hallsedijk in Tonden werden gisteravond getrakteerd op een wel heel bijzonder etentje. Bewoonster Willy Hissink won een Aviko Buurttafel en zette haar buurtbewoners in het zonnetje met een heerlijke avond vol gezelligheid.

De buurt dichter bij elkaar

De Buurttafel is een initiatief van Aviko, dat met de Buurttafelcampagne mensen samen wil brengen door de liefde voor eten met elkaar te delen. Op www.avikobuurttafel.nl kun je laten weten waarom jouw straat de leukste straat van Nederland is en zo kans maken op een van de 40 Buurttafels. De Hallsedijk in Tonden viel in de prijzen en dus reed de Aviko Foodtruck daar gisteravond, 15 juli, de straat in. Bewoonster Willy nodigt Aviko graag uit om terug te keren naar de roots in de buurt van Steenderen. Ze wil graag de buurt meer met elkaar verbinden en ziet de Buurttafel als een mooie stap daarvoor. Vijftig buurtbewoners namen plaats aan de kleurrijk gedekte tafels voor een avond vol plezier en goede gesprekken; dit alles onder het genot van de lekkerste gerechten die ter plekke door de koks werden bereid.

Behoefte aan buurtcontact

Dat de behoefte aan een intensiever buurtcontact bestaat, blijkt wel uit eerder buurtonderzoek dat Aviko liet uitvoeren onder 1200 respondenten. Hoewel Nederlanders dik tevreden zijn over hun buren, geeft ruim een kwart aan meer buurtcontact te willen hebben. Nog maar de helft van Nederland heeft contact met de buurt dat verder gaat dan de directe buren. 67% van de ondervraagden geeft aan dat samen eten zorgt voor een beter onderling contact en daarmee voor een veiligere buurt.

Meer berichten
 


Week 21

SCHIEREILANDDe oplossing voor week 9: