Logo brummensnieuws.nl

Jongerenkoor VOX zingt samen met Amerikaans koor uit Californië.

BRUMMEN - Op uitnodiging van het Santa Margarita Catholic High School Choir heeft jongerenkoor VOX uit Brummen, maandag 8 juli een prachtig gezamenlijk optreden gegeven in de Sint Janskerk in Zutphen. Beide koren lieten de kerk - met zowel Nederlandse als Amerikaanse bezoekers - nummers horen uit hun eigen repertoire. En aan het einde werd nog samen het nummer 'Take me home' gezongen.

Na optredens van het Amerikaanse koor in Haarlem en Brugge, was Zutphen de laatste plaats waar de samenwerking met een lokaal jongerenkoor werd gezocht. Het High School koor heeft op vele plekken in de wereld opgetreden, waaronder in het Vaticaan en in Carnegie Hall. Leden van het koor stromen na High School door naar grote conservatoria in Europa en Amerika. Kortom, een hele mooie ervaring voor Vox om met dit koor op het podium te staan. En ze hebben zeker hun visitekaartje afgegeven!

Vox zoekt ook nog nieuwe leden. Kinderen van de lagere school (juniorkoor) en jongeren van de middelbare school (jongerenkoor) kunnen vrijblijvend een keer meezingen op vrijdagavond,  Kerkstraat 17 in Brummen. De repetities beginnen na de zomervakantie weer op 6 september. Meer informatie via www.voxbrummen.nl.

Meer berichten
 


De oplossing voor week 49:

DEMONSTRATIEDe oplossing voor week 36: