Warme Caliber Challenge Eerbeek
Logo brummensnieuws.nl
De eerste kilometer van de 1/4 triathlon wordt afgelegd in het zwembad. Foto: Marion Verhaaf
De eerste kilometer van de 1/4 triathlon wordt afgelegd in het zwembad. Foto: Marion Verhaaf

Warme Caliber Challenge Eerbeek

EERBEEK - Het dorp Eerbeek vormde een prachtig decor voor de Caliber Challenge, tijdens de tweede editie van deze triathlon. De deelnemers konden kiezen uit de 1/4 of de 1/8 triatlon en daaraan kon men individueel of als team aan deelnemen. Vanwege de warmte, waren de routes voor het hardlopen ingekort. De organisatie kan terugkijken op een zeer geslaagd evenement.

Het deelnemersveld was groot, individueel waren er 80 deelnemers en daarnaast verschenen 38 teams aan de start. Zij zwommen, fietsten en liepen hard en dat allemaal onder de brandende zon.

"Een leuke uitdaging"

Thom Peters uit Brummen (15jr), zag de aankondiging voorbijkomen van de triathlon en had zich, zonder er al te veel bij na te denken, opgegeven. "Dat is een leuke uitdaging, maar dan moest ik wel trainen." In de aanloop ernaar toe is hij zelfs weer begonnen met wedstrijdzwemmen. Het hardlopen bleef een struikelblok en daar trainde hij extra op. Bij de start was hij positief. Het zwemmen ging super, het fietsen was zwaar door het mulle zand en bij de start van het hardlopen was hij eigenlijk al op. Om in het ritme te komen en te blijven, liep hij met andere deelnemers op. Dat leverde hem een 15e plek in de einduitslag op. "Ik kijk terug op een prima eerste triathlon. Na de finish kreeg ik meteen de vraag: Volgend jaar weer? Daar moet ik toch echt nog wel een nachtje over slapen!" Op de foto zwemt Peters in het midden.

Meer berichten
 


Week 02

In week 2 stond er geen puzzel in de krantDe oplossing voor week 45: