Logo brummensnieuws.nl

Papier Parade in Loenen

LOENEN - Vierdaagse workshop bij papierfabriek de Middelste Molen in Loenen Papierkunstenaars Betty Disco, Hanne Mahler en Miriam van der Linden bieden op 3 tot en met 6 juli een gevarieerd papierkunstprogramma aan. Dat gebeurt in de Middelste Molen, de papierfabriek in de prachtige landelijke omgeving aan de Loenense beek en langs het Apeldoorns Kanaal, waar al sinds 1622 papier wordt gemaakt.

Cursisten experimenteren tijdens deze vierdaagse met papierscheppen en papierpulp gieten in verschillende vormen en maten en van diverse vezels en kleuren.

Vervolgens worden verschillende technieken aangeleerd. Het vouwen van boekjes met katern, eenvoudige origami mapjes, leporello's (vouwboeken) en unieke kaarten met bijpassende enveloppen. Door gebruik te maken van de Japanse suminagashi (drijvende inkt) techniek en het Turkse ebru marmeren, wordt een mooie uitstraling gegeven aan het papier. Op een handgeschepte Leporello is het mogelijk een eigen verhaal of presentatie te creëren, waar verschillende papierschep- technieken zoals lamineren, sjabloneren en blinddrukken voor kunnen worden gebruikt.

Ook wordt aandacht besteed aan de techniek voor het maken van een stempel van linoleum en 3D objecten naar eigen ontwerp. Voor informatie en inschrijving: miriamvanderlinden@gmail.com www.demiddelstemolen.nl www.papiertuin.nl

Meer berichten
 


De oplossing voor week 41:

ZELDZAAMHEIDDe oplossing voor week 36: