Logo brummensnieuws.nl

Open Boerderijdag bij boer Wijgman

Foto: fam. Wijgman
Foto: fam. Wijgman

LEUVENHEIM - Door heel Nederland werd er op diverse boerderijen de Campina Open Boerderijdag georganiseerd. Zo ook bij de familie Wijgman in Leuvenheim. Op 2e Pinksterdag was het een drukke van belang met bijna 1200 bezoekers op hun boerderij.

De ongeveer 25 vrijwilligers waren al vroeg op, om alles op te bouwen voor de bezoekers. Deze stonden al ruim voor aanvang te popelen om de boerderij te bezoeken. De parkeerplaats was snel gevuld door het toegestroomde publiek. In de stallen werd het een en ander uitgelegd en uiteraard getoond, over en met kalfjes, pinken en koeien. Verspreid over het erf waren veel activiteiten. Zo kon men melkpak vissen en de stormbaan beklimmen. Maar ook schminken, spijkerslaan en het voeren van het vee met een traptrekker was mogelijk. Een heuse melkwegrace bracht de route van de melk in beeld. Die loopt van de boerderij, via fabriek en winkel naar "thuis", de uiteindelijke finish. De kunstkoe met minimelker was een groot succes en zowel klein als groot nam graag een kijkje in de grote tractor. Ook aan de jongste bezoekers was gedacht, voor hen werd er een mooi interactief verhaal voorgelezen over Boer Boris en dat kreeg extra dimensie met de melkkoeien in de wei op de achtergrond.

Met het prachtige weer en de ruime keuze aan zuiveldranken en diverse toetjes, was het ook nog eens genieten op het zonnige terras. Al met al was het een zeer geslaagde dag.

Meer berichten
 


De oplossing voor week 41:

ZELDZAAMHEIDDe oplossing voor week 36: