Hoe gaat het nu verder met Concordia

Algemeen

Brummen – Het uitspreken van het faillissement van Concordia in Brummen, had niet alleen voor de familie Timmer grote gevolgen. Het nieuws was het gesprek van de dag bij de inwoners, de verenigingen die er in de loop der jaren hun vaste stek hadden gevonden, stonden ook ineens op straat. Het zorgde daarmee voor vele vragen, ook over wat er nu met het pand gaat gebeuren. Reden temeer voor een kleine update over de voortgang. – Een aantal weken geleden kwam het nieuws naar buiten, en iedereen had er wel een mening over. Menigeen had dezelfde, wat een vreselijk nieuws voor de familie Timmer, maar ook voor het dorp op zich.

Enkele verenigingen hebben nieuwe plek

De kegelverenigingen hebben gelukkig (hopelijk tijdelijk) onderdak gevonden in Dieren, Zutphen en Warnsveld. Het Brummens Mannenkoor heeft afspraken gemaakt met Plein Vijf waar zij vanaf 8 januari gebruik kunnen maken van de grote zaal voor hun repetities.

Curator aan het werk

Curator Alwin Dooijeweerd is druk aan het inventariseren om een goede opbrengst te genereren voor de crediteuren, hij moet de goederen in het pand te gelde gaan maken. Er is gevraagd of het pand niet toegankelijk kan blijven voor de verenigingen. Echter, daar zitten nogal wat haken en ogen aan. "Denk alleen maar aan aansprakelijkheid als er iets gebeurt. Toegankelijk houden kost uiteraard ook geld en dat is er op dit moment gewoon niet. Anders was het faillissement ook niet aangevraagd," aldus Dooijeweerd.

Samen met David Bouwman van Veilinghuis Bouwman & Bouwman is hij op dit moment de veiling van de inboedel aan het voorbereiden. Samen hebben zij een ronde gemaakt en staat er genoteerd wat er verkocht kan worden, van bar tot kegel- of biljartbal. Hieronder valt ook de kegelfabriek op de Hazenberg. Sommige zaken zijn in bruikleen en worden teruggegeven aan de eigenaren. "Het belang van de verenigingen speelt zeker mee, als zij door het bieden op bijvoorbeeld een biljarttafel kan blijven bestaan, dan laten wij dat wel meewegen. Maar wij moeten ons wel aan de regels houden."

Veilingdatum staat vast

Op zaterdag 19 januari 2019 zal de veiling gaan plaatsvinden, bij voorkeur in het pand zelf. De vrijdag ervoor is de kijkdag gepland en op de zaterdagochtend. Neemt u vooral een kijkje, u helpt de familie uiteraard ook, wanneer u uw herinneringen te gelde maakt.

Het pand

Is hiermee dan echt een eind gekomen aan Concordia Brummen? Wie weet komt er iemand die het pand koopt en er weer een mooi bedrijf start. Wellicht kan iedereen dan weer naar zijn oude bekende stek terug.

Uit de krant

Afbeelding
'Supply chain' Columns 9 uur geleden
Afbeelding
Oud Eerbeek Algemeen 12 uur geleden
Uitleg van het Talentteam Papendal.
Clinic voor jeugd bij Bruvoc Algemeen 12 uur geleden
Het gebied achter de Molenstraat. Foto: Google Earth.
Grasland wordt tuin, maar er verandert niets Algemeen 12 uur geleden
John van Unen en Pouwel Inberg zetten eerste stappen op klompenpad: Hallsekerkepad. Foto's: Monique Schuite
Muzikale wandeling met een prachtig gedicht op het Hallsekerkepad! Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Kennismaken met de herenboerderij Algemeen 12 uur geleden
De vier oude dorpsdichters heten je van harte welkom!
Gezocht: Vijfde dorpsdichter gemeente Brummen Algemeen 12 uur geleden
Stoomtrein arriveert in Eerbeek. Foto: Jan Willem Bommelje.
Met de stoomtrein aan de wandel Algemeen 12 uur geleden
Harry Tabor voor zijn Primer. Foto: Vincent van Laar.
"Veiligheid winkelgebied is niet hip" Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Geslaagde informatieavond voor Burgerhulpverleners Algemeen 12 uur geleden
Regen en wind werd getrotseerd voor mooie waardecheques. Foto: Rutger Jongejan
Ondanks buien: Geslaagde Andreasmarkt Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Verbeteren veiligheid Eerbeeks winkelgebied Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Bloemen op het Oranje Nassauplein Algemeen 12 uur geleden
Feestelijke opening met 4 out of 5. Foto: Victor Krijt.
Opening van de het seizoen Eethuis de veerstoep Brummen Algemeen 12 uur geleden