Afbeelding

Realiteitszin een voorwaarde tot beoordeling

Ingezonden

INGEZONDEN: Een schrijver uit Brummen heeft kritiek op mijn, in zijn ogen irritante beschouwingen. Normaal reageer ik hier niet op. Dat is mij geleerd tijdens mijn free-lance journalistentijd bij regionale dag- en weekbladen. Na analyse van dat schrijven en mede door de tientallen POSITIEVE benaderingen van personen, politiek, clubs en andere instanties nu toch een eenmalige reactie.

De naam kom ik, net als de mijne, nog wel eens tegen. Doet mij danken aan het gezegde van de Pot en de Ketel. En verder analyserend ontbreekt het in zijn schrijven aan realiteitszin. Hoezo alleen Eerbeek. Ik schrijf over dé regio. Hoezo milieu-overlast, insinuaties, eenzijdig, naïef,….. hoezo ondemocratisch. Terwijl schrijver het met mij eens is dat het moeilijker regeren is door een raad met veel fracties. Noem mij EEN zaak, één maar, dat gelieerd kan zijn aan een nieuwe partij! Met zijn visie inzake burgerberaad gaat hij eveneens mijn richting. Een dubbele tong?

Milieu: Dat moet goed geregeld. Helemaal mee eens. Het waterverbruik wordt aanzienlijk minder door een waterrotonde. Vérbruik wordt gébruik. Fijnstof wordt teruggedrongen door elektrisch vervoer waardoor ook minder geluidsoverlast! Er is minder personeel nodig dan vroeger. Waar niet! Stikstof wordt zoveel als mogelijk verbannen. Veel is er gedaan voor het welzijn van de werknemer (o.a. warmteafname, geluidsdemping en veiligheid) al kan dat altijd nog beter. Restwarmte industrie inzetten voor inwoners! Lees ook zwembad Coldenhove. Hoezo afgebroken leefbaarheid! Ontbossing geeft her-plant. De papier-banen (2.500 direct betrokkenen) kun je onmogelijk vervangen door toeristisch personeel. Regio Brummen is geen Côte d’ Azur! Eerbeek houdt de vinger aan de pols inzake het MILIEU. Maar wel met behoud van de papierindustrie! 

Een zeldzame Spaanse Vlag (vlinder), zwarte specht, wespendief, drie dassenburchten en zeldzame paddenstoelen (Burgers Bush?), zijn via onze klimaatburgemeester Otto Koedijk plotseling ‘hot news’ in het ‘grote bos’. Papier is altijd beter dan plastic(soep) en is vele malen recyclebaar. Over realiteitszin gesproken.

Bruno de Vries, Eerbeek.

Overdekte vlooienmarkt te Zelhem. Foto: Animo Vlooienmarkten
Grote Vlooienmarkt te Zelhem Algemeen 9 uur geleden
Burgemeester van Hedel deelde mee hoe dingen tot stand zijn gekomen. Foto: Monique Schuite
Krijgt Brummen een AZC? Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Wat is nog normaal? Ingezonden 22 uur geleden
Foto: Gemmeke Caron
Brummense groep grootouders voor het klimaat opgericht Algemeen 22 uur geleden
Waar, waarom en hoe groeien deze bomen?
Basiscursus bomen van de Veluwezoom Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Wilders in Brummen Columns 22 uur geleden
Foto: P Rozendal
Eendracht verzorgt uniek feestconcert Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Oud Eerbeek Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
De Leuvenheimse vlag Algemeen 22 uur geleden
Trotse eigenaren Hanno en Danielle. Foto: Monique Schuite
Met Hanno optiek de toekomst in kijken Algemeen 22 uur geleden
Foto ter illustratie.
Het eerste vliegtuig en de eerste auto in Leuvenheim Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Asielzoekers in Brummen? Ingezonden 22 uur geleden
Afbeelding
NLdoet actie op 16 maart bij vv Loenermark Algemeen 22 feb, 10:36
Afbeelding
SWB organiseert: "Contactgroep Omgaan met verlies en rouw" Algemeen 22 feb, 09:00