Afbeelding

Elf raadsvoorstellen op de agenda van drie raadsfora

Gemeentenieuws

BRUMMEN/ EERBEEK – De negentien gemeenteraadsleden buigen zich in maart over elf concrete raadsvoorstellen. Op 21 maart doen ze dit tijdens een besluitvormende vergadering, maar twee weken eerder komen de voorstellen op tafel tijdens de raadsfora. De agenda en bijhorende stukken zijn weer te vinden op de raadswebsite brummen.nl/gemeenteraad. De avond begint op 7 maart om 19:00 uur. U bent van harte welkom deze in het gemeentehuis in Brummen bij te wonen. 

Om 19:00 uur start het eerste forum in de raadszaal, namelijk het forum Bestuur. Op de agenda van dit forum staan enkele vaste agendapunten, zoals de lijst met ingekomen en verzonden stukken en het inspreekrecht voor inwoners over onderwerpen die niet op de agenda staan. Inwoners die van het spreekrecht gebruik willen maken kunnen dit doorgeven aan de raadsgriffier via mailadres griffie@brummen.nl of telefoonnummer (0575) 56 85 31. Ook buigt dit forum zich over een voorstel waarin de gemeenteraad het college opdracht geeft om een onderzoeksrapport op te stellen over de bestuurlijke toekomst van de gemeente Brummen. 

Twee gelijktijdige fora
Na afloop van het forum Bestuur, starten gelijktijdig twee andere fora. In vergaderzaal Leuvenheim komen vijf voorstellen aan bod tijdens het forum Fysieke Leefomgeving. Het gaat daarbij om vier bestemmingsplannen. Deze hebben betrekking op de percelen Weg over ’t Hontsveld 20 en de Emperweg 80 in Empe, de Windheuvelstraat 11 in Brummen en de Spankerenseweg 57 in Leuvenheim. Ook ligt er een voorstel op de vergadertafel om een krediet beschikbaar te stellen voor een haalbaarheidsonderzoek voor drie locaties waarop de Wet Voorkeursrecht Gemeenten is gevestigd.

Vanaf 21:00 uur start in de raadszaal een gecombineerd forum Bestuur/Sociaal Domein. Hierin worden ook 5 raadsvoorstellen besproken, die allemaal te maken hebben met gemeenschappelijke regelingen waarvan de gemeente Brummen deel uit maakt. Zo gaat het om de wijziging van de gemeentelijke regeling voor Tribuut, de aanpassing van de gemeenschappelijke regelingen voor zowel PlusOV als de Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland. Twee voorstellen gaan over de regionale GGD. Naast een voorstel over de wijziging van dit samenwerkingsverband, bespreken de raadsleden ook de uitgangspuntennotitie 2025 van de GGD. 

Vergaderstukken
De agenda’s met de achterliggende stukken van beide fora kunt u lezen op www.brummen.nl. Ook kunt u een gratis exemplaar afhalen bij het gemeentehuis in Brummen of inzien bij de bibliotheek in Brummen of Eerbeek. De raadsfora in de raadszaal zijn voor belangstellenden live te volgen via het televisiekanaal van de lokale omroep. Dit geldt niet voor het forum Fysieke Leefomgeving in vergaderzaal Leuvenheim.

Uit de krant

Ereveld Loenen. Foto: Rutger Jongejan
Dodenherdenking in en om Brummen Algemeen 1 uur geleden
Thom Peters wil van hobby zijn werk maken. Foto: Rutger Jongejan
LOCO-Motief laat relatie ontsporen Algemeen 1 uur geleden
Afbeelding
Oud Eerbeek Algemeen 1 uur geleden
Het is oppassen geblazen in het groengebied voor overstekend wild. Foto: LDG Fotografie.
Motorrijder zwaargewond in Loenen Algemeen 2 mei, 09:00
Foto ter illlustratie.
Naar Parijs Ingezonden 2 mei, 09:00
Afbeelding
Oud papier Eerbeek Algemeen 30 apr, 09:00
Moederdag met high tea en
Moederdag met live muziek bij de Vroolijke Frans Algemeen 30 apr, 09:00
Afbeelding
Claptunes eindelijk in Brummen Algemeen 30 apr, 09:00
Landgoed Middachten ligt prachtig in De Steeg. Foto: Middachten.nl
Verhalen over landgoed Middachten Algemeen 30 apr, 09:00
Met batdetectors zijn geluiden van vleermuizen te ervaren.
Vleermuizenwandeling, mystiek en mysterieus Algemeen 30 apr, 09:00
Afbeelding
Eerbeek Schoon voor een afval vrij dorp Algemeen 30 apr, 09:00
Het ABBA projectkoor zong op verzoek nogmaals 'Waterloo'.
Waar een klein koor groot in kan zijn Algemeen 30 apr, 09:00
Koninklijke onderscheiding door burgemeester van Rumund(lb) voor Barbara Heldring(rb), Hanny Rodijk-Poeze(ro), Herman Huisken(l) en Theo van Enckevort(lo). Foto's: Monique Schuite
Waarnemend burgemeester van Rumund reikt Koninklijke onderscheidingen uit. Algemeen 26 apr, 12:30
Afbeelding
Oud Eerbeek Algemeen 26 apr, 09:00