Afbeelding

Drie fora als voorbereiding op raadsvergadering 12 oktober

Gemeentenieuws

Het forum is bij uitstek de gelegenheid om informatie uit te wisselen en vragen te stellen. Dit betekent dat ook inwoners, ondernemers en vertegenwoordigers van organisaties de gelegenheid hebben om mee te praten over de voorstellen. Maar ook kunnen zij inspreken over een onderwerp dat niet op de agenda van het forum staat. Inwoners die willen meepraten tijdens het forum kunnen dit vooraf doorgeven aan de raadsgriffier via mailadres griffie@brummen.nl of telefoonnummer (0575) 56 85 31.

GEMEENTE BRUMMEN - De vaste maandelijkse vergadering waarin de gemeenteraad besluiten neemt, is in de maand oktober op donderdag 12 oktober. De forumvergaderingen ter voorbereiding hierop zijn een week eerder, namelijk op 5 oktober. Er vinden die avond 3 fora plaats, waarin weer diverse onderwerpen aan bod komen. De avond begint om 19.00 uur.


Iedereen is van harte uitgenodigd bij de fora aanwezig te zijn. Het forum Bestuur start om 19.00 uur in de raadszaal. Vanaf 20.00 uur krijgt dit forum een vervolg in vergaderzaal Leuvenheim. In deze vergaderzaal start aansluitend het forum Sociaal Domein. In de raadszaal begint om 20.00 uur het forum Fysieke Leefomgeving. De vergaderingen in de raadszaal worden live uitgezonden via het televisiekanaal van de lokale omroep. Dit geldt niet voor de fora in vergaderzaal Leuvenheim.

Inhoudelijke voorstellen 

Op de agenda van het forum Bestuur staan enkele vaste agendapunten, zoals een terugkoppeling over ontwikkelingen binnen de gemeenschappelijk regelingen waaraan de gemeente deelneemt. Ook de lijst met ingekomen en verzonden stukken staat op de agenda. Uit deze lijst gaat de raad in ieder geval het gesprek aan met het college over de beantwoording van schriftelijke vragen van GroenLinks over de verkoop van gronden aan het Tormentilpad.

Tijdens het forum Bestuur praat wethouder Inberg de raadsleden ook bij over een conceptvisie die de Regio Stedendriehoek opstelt over uitgangspunten om keuzes te maken voor de invulling van ruimten. Ook worden er twee concrete raadsvoorstellen besproken: de wijziging van de gemeenschappelijke regeling voor de Regio Stedendriehoek en het aangaan van de gemeenschappelijke regeling voor Omgevingsdienst Veluwe (waarin twee huidige omgevingsdiensten samengaan). 

Aansluitend op het forum Bestuur start het forum Sociaal Domein. Op de agenda van deze bijeenkomst staat één inhoudelijk voorstel, namelijk het evaluatierapport over het gemeentelijk minimabeleid. 

Om 20.00 uur start in de raadszaal het forum Fysieke Leefomgeving. In dit forum komen vier raads-voorstellen aan bod. Het gaat daarbij om de bestemmingsplannen voor het perceel Emperweg 4 en Pongeweg 4a. Ook bespreken de raadsleden het raadvoorstel over het gemeentelijke groenbeleid en de grondexploitatie voor de ontwikkelingen op het Graaf van Limburg Stirumplein. 

Online en fysiek 

De agenda’s met de achterliggende stukken van beide fora kunt u lezen op www.brummen.nl. Ook kunt u een gratis exemplaar afhalen bij het gemeentehuis in Brummen en het Servicepunt in Eerbeek.

Uit de krant

Ereveld Loenen. Foto: Rutger Jongejan
Dodenherdenking in en om Brummen Algemeen 7 minuten geleden
Thom Peters wil van hobby zijn werk maken. Foto: Rutger Jongejan
LOCO-Motief laat relatie ontsporen Algemeen 11 minuten geleden
Afbeelding
Oud Eerbeek Algemeen 22 minuten geleden
Het is oppassen geblazen in het groengebied voor overstekend wild. Foto: LDG Fotografie.
Motorrijder zwaargewond in Loenen Algemeen gisteren
Foto ter illlustratie.
Naar Parijs Ingezonden gisteren
Afbeelding
Oud papier Eerbeek Algemeen 30 apr, 09:00
Moederdag met high tea en
Moederdag met live muziek bij de Vroolijke Frans Algemeen 30 apr, 09:00
Afbeelding
Claptunes eindelijk in Brummen Algemeen 30 apr, 09:00
Landgoed Middachten ligt prachtig in De Steeg. Foto: Middachten.nl
Verhalen over landgoed Middachten Algemeen 30 apr, 09:00
Met batdetectors zijn geluiden van vleermuizen te ervaren.
Vleermuizenwandeling, mystiek en mysterieus Algemeen 30 apr, 09:00
Afbeelding
Eerbeek Schoon voor een afval vrij dorp Algemeen 30 apr, 09:00
Het ABBA projectkoor zong op verzoek nogmaals 'Waterloo'.
Waar een klein koor groot in kan zijn Algemeen 30 apr, 09:00
Koninklijke onderscheiding door burgemeester van Rumund(lb) voor Barbara Heldring(rb), Hanny Rodijk-Poeze(ro), Herman Huisken(l) en Theo van Enckevort(lo). Foto's: Monique Schuite
Waarnemend burgemeester van Rumund reikt Koninklijke onderscheidingen uit. Algemeen 26 apr, 12:30
Afbeelding
Oud Eerbeek Algemeen 26 apr, 09:00