Afbeelding

Zeven raadsvoorstellen op agenda raadsfora november

Gemeentenieuws

BRUMMEN/ EERBEEK – Het plan voor goede schoolgebouwen in onze gemeente, de bestuurs-agenda van de regionale GGD en diverse bestemmingsplannen. Het zijn voorstellen die aanbod komen tijdens de 3 raadsfora op donderdagavond 16 november. Deze vergaderavond is ter voorbereiding van de maandelijkse besluitvormende vergadering, die deze maand gepland is op donderdag 30 november. De avond met de 3 forumvergaderingen begint op 16 november om 19:00 uur. U bent van harte welkom deze in het gemeentehuis in Brummen bij te wonen.

Om 19:00 uur start het eerste forum in de raadszaal, namelijk het forum Bestuur. Op de agenda van dit forum staan enkele vaste agendapunten, zoals een terugkoppeling over ontwikkelingen binnen de gemeenschappelijk regelingen waaraan de gemeente deelneemt. Ook de lijst met ingekomen en verzonden stukken staat op de agenda. Ook kunnen inwoners inspreken over een onderwerp dat niet op de agenda van het forum staat. Inwoners die hiervan gebruik willen maken kunnen dit doorgeven aan de raadsgriffier via mailadres griffie@brummen.nl of telefoonnummer (0575) 56 85 31.

Concrete onderwerpen en voorstellen
De agenda van het forum bestuur bevat twee inhoudelijke raadsvoorstellen. Zo stelt het college de raad voor om het normenkader en protocol voor de accountantscontrole 2023 vast te stellen. En wordt de raad gevraagd om een eventuele zienswijze kenbaar te maken over de bestuursagenda van de regionale GGD.

Aansluitend op het forum Bestuur vindt in de raadszaal het forum Sociaal Domein plaats. Op de agenda van dit forum staat 1 raadsvoorstel, namelijk het voorstel om het Integraal Huisvestingsplan Onderwijs 2024-2039 vast te stellen. Daarnaast informeert het college de raad in dit forum over de op te stellen visie op een sociale basis en de gewenste algemene voorzieningen in onze gemeente. Ook vragen burgemeester en wethouders hierover een eerste advies van de 6 raadsfracties. 

Vanaf 20 uur start in vergaderzaal Leuvenheim het forum Fysieke Leefomgeving. Hierin worden 4 bestemmingsplannen besproken waarover de raadsleden op 30 november een besluit gaan nemen. Deze bestemmingsplannen hebben betrekking op het perceel Hazenberg ongenummerd, de Stobbeweg 3 in Tonden, de Leliestraat 1 en Engelenburgerlaan 1 (Concordia) in Brummen.

Vergaderstukken
De agenda’s met de achterliggende stukken van beide fora kunt u lezen op www.brummen.nl. Ook kunt u een gratis exemplaar afhalen bij het gemeentehuis in Brummen en het Servicepunt in Eerbeek. De beide fora in de raadszaal (forum Bestuur en forum Sociaal Domein) zijn voor belangstellenden live te volgen via het televisiekanaal van de lokale omroep. Dit geldt niet voor het forum Fysieke Leefomgeving in vergaderzaal Leuvenheim.

Uit de krant

Het is oppassen geblazen in het groengebied voor overstekend wild. Foto: LDG Fotografie.
Motorrijder zwaargewond in Loenen Algemeen gisteren
Foto ter illlustratie.
Naar Parijs Ingezonden gisteren
Afbeelding
Oud papier Eerbeek Algemeen 30 apr, 09:00
Moederdag met high tea en
Moederdag met live muziek bij de Vroolijke Frans Algemeen 30 apr, 09:00
Afbeelding
Claptunes eindelijk in Brummen Algemeen 30 apr, 09:00
Landgoed Middachten ligt prachtig in De Steeg. Foto: Middachten.nl
Verhalen over landgoed Middachten Algemeen 30 apr, 09:00
Met batdetectors zijn geluiden van vleermuizen te ervaren.
Vleermuizenwandeling, mystiek en mysterieus Algemeen 30 apr, 09:00
Afbeelding
Eerbeek Schoon voor een afval vrij dorp Algemeen 30 apr, 09:00
Het ABBA projectkoor zong op verzoek nogmaals 'Waterloo'.
Waar een klein koor groot in kan zijn Algemeen 30 apr, 09:00
Koninklijke onderscheiding door burgemeester van Rumund(lb) voor Barbara Heldring(rb), Hanny Rodijk-Poeze(ro), Herman Huisken(l) en Theo van Enckevort(lo). Foto's: Monique Schuite
Waarnemend burgemeester van Rumund reikt Koninklijke onderscheidingen uit. Algemeen 26 apr, 12:30
Afbeelding
Oud Eerbeek Algemeen 26 apr, 09:00
Uitleg van het Talentteam Papendal.
Clinic voor jeugd bij Bruvoc Algemeen 26 apr, 09:00
Het gebied achter de Molenstraat. Foto: Google Earth.
Grasland wordt tuin, maar er verandert niets Algemeen 26 apr, 09:00
John van Unen en Pouwel Inberg zetten eerste stappen op klompenpad: Hallsekerkepad. Foto's: Monique Schuite
Muzikale wandeling met een prachtig gedicht op het Hallsekerkepad! Algemeen 26 apr, 09:00