Afbeelding

Gemeente presenteert zich als uitdagende werkgever

Gemeentenieuws

BRUMMEN/ EERBEEK – Het is lastig om de juiste mensen te vinden voor openstaande vacatures. Zeker op de huidige krappe arbeidsmarkt weten organisaties vaak niet hoe en waar ze goed personeel kunnen vinden. Ook de gemeente Brummen heeft daar mee te maken. In een korte film laat de gemeente zien wat ze medewerkers te bieden heeft.

“Onze gemeente heeft veel moois te bieden aan maatschappelijk betrokken talenten,” zegt burge-meester Alex van Hedel, die personeelsbeleid in zijn takenpakket heeft. “Daarom laten we met een oprechte en eerlijke film zien hoe uitdagend en leuk het is om voor de gemeente Brummen te werken.” 

Compacte organisatie met korte lijntjes

In de drie minuten durende video komen drie medewerkers van de gemeente aan het woord. Zij vertellen wat het werken voor de gemeente Brummen zo bijzonder maakt. “De gemeente Brummen is een prachtige maar ook overzichtelijke gemeente,” legt Van Hedel uit. “De organisatie is compact. Medewerkers hebben veel verantwoordelijkheid en de lijntjes met het bestuur zijn kort.” Het duurzame gemeentehuis, de bosrijke omgeving, de ligging bij een NS-station, goede secundaire arbeids-voorwaarden: het zijn allemaal zaken die de gemeente Brummen volgens Van Hedel bijzonder maken. 

Uitdagingen

Volgens Van Hedel komen in de video ook de uitdagingen waar Brummen voor staat goed over het voetlicht. “Denk aan het leefbaar houden van papierdorp Eerbeek, mét behoud van de papierindustrie die daar sinds jaar en dag gevestigd is. Of de opgave om nog meer samen met inwoners, verenigingen en bedrijven oplossingen te vinden voor maatschappelijke vraagstukken.” De burgemeester realiseert zich dat de organisatie volop in beweging is. “Iedereen die hier met zijn of haar deskundigheid, frisse kijk en flexibiliteit, aan wil bijdragen, nodigen we van harte uit om te reageren op onze vacatures.” 

De gemeente Brummen plaatst vacatures altijd op www.werkeningelderland.nl. Daar is ook de video te zien. Deze is daarnaast te vinden op www.brummen.nl, het YouTube-kanaal en andere sociale media van de gemeente. 

Afbeelding
Wordt Brummen beste fietsgemeente 2024? Algemeen 22 sep., 08:00
Afbeelding
Sfeervol afscheid Stichting MET Algemeen 22 sep., 08:00
Afbeelding
Kinderen in actie tegen sluipverkeer Algemeen 22 sep., 08:00
Afbeelding
Keuzes maken in onzekere tijden? Ingezonden 22 sep., 08:00
Afbeelding
FBE heeft vertrouwen in duurzame toekomst Algemeen 22 sep., 08:00
Afbeelding
Duurzame lieverdjes Columns 22 sep., 08:00
Afbeelding
Bas Jansen Groente en Fruit gaat stoppen Algemeen 22 sep., 08:00
Afbeelding
Gemeentelijk plan klimaatadaptatie op komst Algemeen 22 sep., 08:00
Afbeelding
'Zondagochtendverhaal' Algemeen 22 sep., 08:00
Afbeelding
Baasje gezocht voor kittens Algemeen 21 sep., 18:15
Afbeelding
Uitslag kruisjassen vv Oeken 20 september Algemeen 21 sep., 18:11
Afbeelding
Doe mee aan het regionale onderzoek naar koopgedrag Gemeentenieuws 21 sep., 16:41
Afbeelding
Drie fora als voorbereiding op raadsvergadering 12 oktober Gemeentenieuws 21 sep., 16:40
Afbeelding
Popkoor Young Voices treedt op Algemeen 21 sep., 14:35