Afbeelding

Boa Peter R. van Hedel

Columns

COLUMN: Koningin Margrethe van Denemarken maakte op oudjaarsdag plotsklaps haar aftreden bekend. Meer dan een statige vorstin zoals ‘onze’ Beatrix was zij beeldend kunstenaar, illustrator en kostuumontwerper. Soms onaangepast en volks ‘waar een asbak staat rook ik’. 

In Brummen zijn we overvallen door het schielijke aftreden van burgemeester Van Hedel. Altijd afgetraind in ‘tenue de ville’ met keten om en niet ‘een beetje gek’ zoals Margrethe. Enkele jaren geleden hitste hij: spreek de baasjes van wildpoepende honden in de bebouwde kom aan op hun gedrag. Hoe zou hij dat doen bij een getatoeëerde kleerkast met een bullenbijtertje aan de lijn? Vorig jaar overmeesterde hij hoogstpersoonlijk een inbreker die zijn auto dreigde leeg te halen. Zo dus. Je kunt je afvragen of een precieze man als Alex van Hedel werkelijk vergeten was z’n auto op slot te klikken. Het zal toch niet een act geweest zijn van de acteur die hij soms wilde zijn. 

Voor de benoeming van een nieuwe burgemeester wordt een quasi-inspraakcircus opgetuigd alsof het om een gekozen bestuurder gaat. De burgerij wordt uitgenodigd een mening te geven. De raad maakt een profiel en de fractievoorzitters vormen een sollicitatiecommissie. Vermoedelijk komt daar uit: doe nog maar een Van Hedel, hij beviel ons. Een profiel opstellen hoeft niet, dat heeft Van Hedel zelf al gedaan. We zoeken een Peter R. de Vries 2.0. Tegen hondenpoep en lachgas, de drugsmaffia en vuurwerk. 

De bassende Opstelten, zijn oud collega van Rotterdam, kwam als medewerker van een misdaadprogramma van de Tros jaren geleden de drugshandel bij de Bernsteinflat in Eerbeek beteugelen. Die is allang weer bovengronds gekomen bij het benzinestation aan de Schoonmansmolenweg. Vorige maand werd in een woonhuis 600 kg aan vuurwerkbommen opgerold. Maar wie de nieuwjaarsnacht boven onze ‘mooie gemeente’ inkeek zal vermoeden dat de meeste smokkelwaar niet werd opgespoord. 

Van Hedel heeft nog niet genoeg van het burgemeestersvak. Hij wil als invalkracht aan de slag in andere gemeenten. Ik heb een beter idee: Word een buitengewoon opsporingsambtenaar in Brummen. Boa Peter R. van Hedel. Je hebt de misdaad in de ogen gezien als politieagent in de Haagse Schilderswijk en het uniform staat je perfect, beter dan de enigszins gezette standaard boa. 

Muus Groot

Overdekte vlooienmarkt te Zelhem. Foto: Animo Vlooienmarkten
Grote Vlooienmarkt te Zelhem Algemeen 10 uur geleden
Burgemeester van Hedel deelde mee hoe dingen tot stand zijn gekomen. Foto: Monique Schuite
Krijgt Brummen een AZC? Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Wat is nog normaal? Ingezonden 22 uur geleden
Foto: Gemmeke Caron
Brummense groep grootouders voor het klimaat opgericht Algemeen 22 uur geleden
Waar, waarom en hoe groeien deze bomen?
Basiscursus bomen van de Veluwezoom Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Wilders in Brummen Columns 22 uur geleden
Foto: P Rozendal
Eendracht verzorgt uniek feestconcert Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Oud Eerbeek Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
De Leuvenheimse vlag Algemeen 22 uur geleden
Trotse eigenaren Hanno en Danielle. Foto: Monique Schuite
Met Hanno optiek de toekomst in kijken Algemeen 22 uur geleden
Foto ter illustratie.
Het eerste vliegtuig en de eerste auto in Leuvenheim Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Asielzoekers in Brummen? Ingezonden 22 uur geleden
Afbeelding
NLdoet actie op 16 maart bij vv Loenermark Algemeen 22 feb, 10:36
Afbeelding
SWB organiseert: "Contactgroep Omgaan met verlies en rouw" Algemeen 22 feb, 09:00