Een goede warming up is het halve werk.
Een goede warming up is het halve werk.

Geslaagde afsluiting van 25e Wintertennis Competitie Dorpen

Algemeen

EERBEEK - In het winterseizoen namen 11 herenteams en 8 damesteams aan deze competitie deel. Het einde werd op 25 maart gevierd met een grandioos slottoernooi op het tennispark in Eerbeek. Deze competitie (damesdubbel en herendubbel) start in september en eindigt in maart van het jaar daarop. 

Tennisteams uit Eerbeek, Brummen, Loenen. Dieren, Beekbergen en Klarenbeek streden om de eer. Er waren dit seizoen 2 winnaars uit Loenen: bij de dames was dit Loenen 1 en bij de heren Loenen 2. Bij de dames werden tevens play-offs gespeeld, die werd gewonnen door Dieren 2. De deelname aan het afsluitende toernooi was overweldigend, 125 personen konden worden verwelkomd. Vanwege de grote deelname werd om 8:45 uur al begonnen met koffie en een muffin en werden de speelschema’s uitgereikt. Elke deelnemer speelde 4 dubbelpartrijen met een wisselende partner en er is geprobeerd om zoveel mogelijk mix teams te vormen. Omdat niet kon worden ingespeeld zorgde Patricia van der Burg van Hart voor Fysio, dat de spiertjes op professionele wijze werden opgewarmd. De competitie bestaat 25 jaar en er was dan ook een fotocollage te zien van de afgelopen 25 jaar. Sommige mensen doen ook al 25 jaar mee! In één geval zelfs met dezelfde trui aan, zo bleek uit de foto’s. In de speelpauzes kon worden meegedaan aan het emmerspel op de minibaan, georganiseerd door Gerrit Jansen en Gijs Hol. De moeilijkheidsgraad werd onderschat. Men kreeg 10 pogingen om een bal in één van de 10 emmers te deponeren. Ook konden er loten worden gekocht, waarmee leuke prijzen te winnen waren. Om 15:10 waren alle partijen gespeeld en de deelnemers met de hoogste individuele scores speelden de mix finale. De finale werd met 3-2 gewonnen door Bert Tankink en Sandra van Hardeveld van André Colijn en Adi verkerk. Het emmerspel werd bij de heren gewonnen door Sam van Binsbergen en bij de dames door Jeannette Heezen, beiden scoorden 125 punten.

Vervolgens werden de prijzen uitgereikt aan de winnaars van de Wintercompetitie. Adriaan Blom uit Loenen had 9 bossen bloemen beschikbaar gesteld. Daarna kwam onze stand up comedian Hans uit Loenen in actie. Hij wist ons te boeien met sublieme grappen en reikte vervolgens de prijzen uit van de verloting. Hans kwam later nog met zijn accordeon luister bijzetten. Daarna werden voorbereidingen getroffen voor het uitgebreide buffet van Formidable wat in één woord formidabel kan worden genoemd.

Uit de krant

Afbeelding
'Supply chain' Columns 26 apr, 11:25
Afbeelding
Oud Eerbeek Algemeen 26 apr, 09:00
Uitleg van het Talentteam Papendal.
Clinic voor jeugd bij Bruvoc Algemeen 26 apr, 09:00
Het gebied achter de Molenstraat. Foto: Google Earth.
Grasland wordt tuin, maar er verandert niets Algemeen 26 apr, 09:00
John van Unen en Pouwel Inberg zetten eerste stappen op klompenpad: Hallsekerkepad. Foto's: Monique Schuite
Muzikale wandeling met een prachtig gedicht op het Hallsekerkepad! Algemeen 26 apr, 09:00
Harry Tabor voor zijn Primer. Foto: Vincent van Laar.
"Veiligheid winkelgebied is niet hip" Algemeen 26 apr, 09:00
Stoomtrein arriveert in Eerbeek. Foto: Jan Willem Bommelje.
Met de stoomtrein aan de wandel Algemeen 26 apr, 09:00
De vier oude dorpsdichters heten je van harte welkom!
Gezocht: Vijfde dorpsdichter gemeente Brummen Algemeen 26 apr, 09:00
Afbeelding
Kennismaken met de herenboerderij Algemeen 26 apr, 09:00
Afbeelding
Geslaagde informatieavond voor Burgerhulpverleners Algemeen 26 apr, 09:00
Regen en wind werd getrotseerd voor mooie waardecheques. Foto: Rutger Jongejan
Ondanks buien: Geslaagde Andreasmarkt Algemeen 26 apr, 09:00
Afbeelding
Verbeteren veiligheid Eerbeeks winkelgebied Algemeen 26 apr, 09:00
Afbeelding
Bloemen op het Oranje Nassauplein Algemeen 26 apr, 09:00
Feestelijke opening met 4 out of 5. Foto: Victor Krijt.
Opening van de het seizoen Eethuis de veerstoep Brummen Algemeen 26 apr, 09:00