Afbeelding

Tenniscompetitie beleeft 25-jarig jubileum

Algemeen

EERBEEK - Deze maanden strijden maar liefst 19 teams van tennisverenigingen uit Eerbeek, Brummen, Loenen. Dieren, Klarenbeek en Beekbergen om de winst tijdens de Wintercompetitie Dorpen 55+. Deze competitie wordt dit jaar voor de 25e keer georganiseerd. Het eindtoernooi dat op 25 maart plaatsvindt op het tennispark van de Tennisclub Eerbeek, krijgt hierdoor een extra cachet.

Deze wintercompetitie startte 25 jaar geleden met een spontaan initiatief van enkele tennissers uit Eerbeek en Dieren. Dick Vermeer en Rien Los uit Eerbeek en de inmiddels overleden Hennie van Niekerk uit Dieren waren de initiatiefnemers en deelnemers van het eerste uur. Aanvankelijk bestond de competitie alleen uit herenteams. Later is dat uitgebreid met damesteams. Bovendien kreeg de competitie gaandeweg een regionaal karakter. 

Ouderen actief

Het bijzondere aan de competitie is dat deze bedoeld is voor tennissers van 50 jaar of ouder. Wim Dennekamp, mede-organisator van het toernooi en de competitie, zegt dat er bewust is gekozen voor deze doelgroep. ‘Wij proberen met deze competitie actieve sportbeoefening door ouderen te stimuleren. Maar de competitie en het toernooi is ook een sociaal gebeuren. De nazit is daarbij heel belangrijk met de nodige hapjes en drankjes, wat door het thuisspelende team wordt verzorgd.’ Voor Dennekamp is dit sociale aspect bepaald niet vreemd. Hij vertelt dat senioren zich binnen de Eerbeekse tennisclub hebben verenigd in een omvangrijke actieve club (DOLC), met eigen wekelijkse activiteiten, educatieve en sociale samenkomsten en veel persoonlijke aandacht voor elkaar. ‘In dat opzicht onderscheiden we ons van veel andere tennisverenigingen. Maar we hopen wel dat dit voorbeeld navolging vindt.’

Daverend eindtoernooi

De wintercompetitie wordt traditioneel afgesloten met een toernooi. Vanouds is Tennisclub Eerbeek aan de Harderwijkerweg hiervan de gastheer. Het toernooi is dit jaar op 25 maart. Vanwege het jubileum krijgt het programma een extra feestelijk karakter. Er is speciaal een jubileumcommissie voor in het leven geroepen. Naast de sportieve activiteiten en de bijbehorende prijsuitreikingen wordt er gezorgd voor informele en ludieke activiteiten en een terugblik op de afgelopen 25 jaar. Een lunch en uitgebreid buffet ontbreken niet. Aan het eindtoernooi, dat met de bijbehorende randactiviteiten een hele dag duurt, nemen doorgaans 80 tot 110 tennissers deel. De organisatie verwacht ook dit jaar weer een hoge opkomst.

Uit de krant

Afbeelding
Oud papier Eerbeek Algemeen 7 mei, 09:00
Afbeelding
Inloopspreekuur Dorpsraad Eerbeek Hall Algemeen 7 mei, 09:00
Afbeelding
Inschrijven Brummense avondvierdaagse al mogelijk! Algemeen 7 mei, 09:00
Pouwel Inberg en Rik ten Broek gaan de wedstrijd aan.
Koningsdag met "Oranje op wielen" Algemeen 3 mei, 09:00
Afbeelding
Woningnood in Brummen Ingezonden 3 mei, 09:00
Overhandiging cheque van €500,- voor Park ’t Goor.
Mooie opbrengst voor Kiboe en Park 't Goor Algemeen 3 mei, 09:00
De gedecoreerden waren blij verrast met de nominatie voor de koninklijke onderscheiding.
Koninklijke onderscheiding voor vier vrijwilligers in de Gemeente Brummen. Algemeen 3 mei, 09:00
Afbeelding
Oud Eerbeek Algemeen 3 mei, 09:00
Vraat door houtworm. Bron: Homedeal
Onderzoek: houtworm en boktor zorgen voor meeste overlast in Gelderland Algemeen 3 mei, 09:00
Jan Jacobs (Rv) en Henk Bruntink (Ra) ontvangen prijs uit handen van Bob Mulder.( Bestuurslid vv Oeken)
Jan Jacobs en Henk Bruntink winnen kruisjascompetitie Algemeen 3 mei, 09:00
Foto: Link Ontwerpers
Bouwplan in Hall mag niet van het college Algemeen 3 mei, 09:00
Het bestaande team blijft werkzaam onder de nieuwe vlag.
Dijkman Automobiel kondigt bedrijfsovername aan door Dorpsgarage Elshof Zakennieuws 3 mei, 09:00
Ga jij gezellig mee op zomerkamp?
CJW Zomerkamp gaat voor goud Algemeen 3 mei, 09:00
Afbeelding
Hemelvaartsdag Ludieke Markt in Voorstonden Algemeen 3 mei, 09:00