Afbeelding

OPEN DAG SCHOLENGEMEENSCHAP HET RHEDENS

Algemeen

Dieren/Rozendaal - Zaterdag 27 januari 2024 van 09:30 tot 13:30 uur opent Het Rhedens haar deuren voor de jaarlijkse open dag (locatie De Tender tot 12:30 uur). Toekomstige leerlingen, hun ouders/verzorgers en andere belangstellenden zijn van harte welkom om kennis te maken met de drie locaties.

Tijdens de open dag zijn er diverse voorlichtingsrondes en demonstraties. Gedurende de dag worden er optredens verzorgd en kunnen bezoekers deelnemen aan activiteiten en workshops. Ook krijgen 8groepers een kleurige tas mee met informatiemateriaal. Proef de sfeer en stel al je vragen aan de leerlingen en de teams van onze locaties!

Het Rhedens De Tender – praktijkonderwijs en pro/vmbo-leerroute
Het Rhedens De Tender geeft modern praktijkonderwijs op maat, voor leerlingen die vooral sterk zijn in praktische vakken. Naast theorievakken, bieden we een groot aantal praktijkvakken en vakopleidingen aan: horeca, groen, techniek, dienstverlening & zorg, logistiek en verkoop. Ook heeft De Tender een leerroute pro/vmbo-basis, voor leerlingen bij wie het nog niet duidelijk is of praktijkonderwijs of vmbo-basis het beste bij ze past. Tijdens de open dag is iedereen van harte welkom om vragen te stellen en zelf praktisch aan de slag te gaan.

Het Rhedens Dieren – basis, kader, mavo, havo en vwo 

Het Rhedens Dieren heeft veel opleidingen in huis. Tijdens de open dag wijzen leerlingen en medewerkers je de weg door de school. Zij vertellen over de vele vakken en projecten, zoals Science en het Toekomstlab. Ook is er uitleg over de keuzeclinics, waarin leerlingen hun talenten kunnen ontdekken bij onder andere sterrenkunde, vloggen, robotica, koken en Cambridge English. Alle vmbo-praktijkafdelingen zetten hun deuren open en je kunt van alles te weten komen over maatwerk in de havo/vwo bovenbouw. Er is extra informatie over het systeem van de dakpanklassen in leerjaar 1 en 2 en onze uitgebreide persoonlijke begeleiding. 

Het Rhedens Rozendaal - havo, atheneum, gymnasium 
Op Het Rhedens Rozendaal vertellen leerlingen en medewerkers over maatwerk, zoals de mogelijkheid voor leerlingen om keuze-uren te kiezen, waarmee je naast basislessen wekelijks
1/3 van het rooster zelf kiest. Ook bieden we een Plusprogramma aan in de onder- én bovenbouw. Dit programma biedt leuke en leerzame modules die je schooltijd verrijken en je een voorsprong geven in jouw schooltijd. Denk daarbij aan Chinese taal en cultuur, digitale beeldbewerking en popmuziek. Of debatteren in een Europees parlement voor scholieren. De bezoeker komt onder andere alles te weten over de vakken filosofie, technologie en formeel denken, waarbij je leert om kritisch na te denken, te reflecteren, je eigen mening te vormen en onderzoekend te leren.

Uit de krant

Afbeelding
Oud papier Eerbeek Algemeen 7 mei, 09:00
Afbeelding
Inloopspreekuur Dorpsraad Eerbeek Hall Algemeen 7 mei, 09:00
Afbeelding
Inschrijven Brummense avondvierdaagse al mogelijk! Algemeen 7 mei, 09:00
Pouwel Inberg en Rik ten Broek gaan de wedstrijd aan.
Koningsdag met "Oranje op wielen" Algemeen 3 mei, 09:00
Afbeelding
Woningnood in Brummen Ingezonden 3 mei, 09:00
Overhandiging cheque van €500,- voor Park ’t Goor.
Mooie opbrengst voor Kiboe en Park 't Goor Algemeen 3 mei, 09:00
De gedecoreerden waren blij verrast met de nominatie voor de koninklijke onderscheiding.
Koninklijke onderscheiding voor vier vrijwilligers in de Gemeente Brummen. Algemeen 3 mei, 09:00
Afbeelding
Oud Eerbeek Algemeen 3 mei, 09:00
Vraat door houtworm. Bron: Homedeal
Onderzoek: houtworm en boktor zorgen voor meeste overlast in Gelderland Algemeen 3 mei, 09:00
Jan Jacobs (Rv) en Henk Bruntink (Ra) ontvangen prijs uit handen van Bob Mulder.( Bestuurslid vv Oeken)
Jan Jacobs en Henk Bruntink winnen kruisjascompetitie Algemeen 3 mei, 09:00
Foto: Link Ontwerpers
Bouwplan in Hall mag niet van het college Algemeen 3 mei, 09:00
Het bestaande team blijft werkzaam onder de nieuwe vlag.
Dijkman Automobiel kondigt bedrijfsovername aan door Dorpsgarage Elshof Zakennieuws 3 mei, 09:00
Ga jij gezellig mee op zomerkamp?
CJW Zomerkamp gaat voor goud Algemeen 3 mei, 09:00
Afbeelding
Hemelvaartsdag Ludieke Markt in Voorstonden Algemeen 3 mei, 09:00