Afbeelding

Blaasmuziek in Doe Maar Mee Band

Algemeen

EERBEEK - Sinds 2012 verzorgt stichting KIEMM (Kinderen In Eerbeek Maken Muziek) het muziekonderwijs in de groepen 6 van alle basisscholen in Eerbeek. Dit jaar hebben de initiatiefnemers besloten om samen met Stichting Welzijn Brummen (SWB) een volgende stap te zetten. “We zijn ruim 10 jaar geleden begonnen met de oprichting van KIEMM” vertelt Liane van der Veen. “Samen met een aantal leden van muziekvereniging Eendracht wilden we muziek weer in de scholen krijgen. En dat is gelukt! Na 10 jaar willen we het concept iets aanpassen, maar het doel blijft hetzelfde: Elk kind krijgt muziek in de klas!” 

In de afgelopen jaren hebben bijna 1000 kinderen in Eerbeek kennis gemaakt met blaasmuziek. Onder leiding van professionele docenten kregen de groepen 6 ongeveer 10 muzieklessen en een afsluitend optreden met alle deelnemers in sporthal De Bhoele. Naast het bevorderen van muziekonderwijs in groep 6 was er ook een samenwerking tussen Eendracht en SWB. “SWB heeft ook diverse initiatieven genomen om muziekonderwijs te bevorderen op de basisscholen, zoals met de organisatie van Kunst & KIdz” vervolgt Liane. “We hebben besloten om onze krachten nog meer te bundelen. Niet alleen in Eerbeek, maar ook samen met de andere muziekverenigingen in onze gemeente.” 

Doe Maar Mee Band

SWB, de muziekverenigingen en de deelnemende basisscholen sluiten aan bij het landelijke initiatief Doe Maar Mee Band. Alle deelnemers oefenen dezelfde muziek op school. Tijdens de Kindermuziekweek in maart zullen de kinderen bij elkaar komen en een groot orkest vormen en het lied gezamenlijk uitvoeren. “De kinderen op de deelnemende basisscholen in Eerbeek krijgen blaasinstrumenten van Eendracht te leen” geeft Liane aan. “De organisatie van de lessen in de klas liggen bij SWB. Op 24 maart is het afsluitende concert en dan zullen de jeugdleden van de muziekverenigingen samen met de groepen 6 een grote Doe Maar Mee Band vormen. Zo ziet onze samenwerking eruit”

Blazersklassen voor volwassenen

Naast een focus op muziekonderwijs voor kinderen, heeft Eendracht ook blazersklassen opgericht voor volwassenen. “Er zijn zoveel volwassenen die ook graag muziek willen leren maken” aldus Liane. “Hoe vaak ik niet heb gehoord van ouders: “had ik dit vroeger maar kunnen doen”. Hier spelen we op in. In slechts 10 weken tijd leer je hoe je op een instrument moet blazen en leer je samen spelen in een orkest. De eerste blazersklas voor volwassenen was een groot succes. “Het is ongelooflijk wat je in korte tijd kunt leren, en wat ontzettend leuk om dit samen met anderen te doen”, aldus een oud-deelnemer en inmiddels Eendracht-lid. 

Uit de krant

Afbeelding
'Supply chain' Columns 26 apr, 11:25
Afbeelding
Oud Eerbeek Algemeen 26 apr, 09:00
Uitleg van het Talentteam Papendal.
Clinic voor jeugd bij Bruvoc Algemeen 26 apr, 09:00
Het gebied achter de Molenstraat. Foto: Google Earth.
Grasland wordt tuin, maar er verandert niets Algemeen 26 apr, 09:00
John van Unen en Pouwel Inberg zetten eerste stappen op klompenpad: Hallsekerkepad. Foto's: Monique Schuite
Muzikale wandeling met een prachtig gedicht op het Hallsekerkepad! Algemeen 26 apr, 09:00
Harry Tabor voor zijn Primer. Foto: Vincent van Laar.
"Veiligheid winkelgebied is niet hip" Algemeen 26 apr, 09:00
Stoomtrein arriveert in Eerbeek. Foto: Jan Willem Bommelje.
Met de stoomtrein aan de wandel Algemeen 26 apr, 09:00
De vier oude dorpsdichters heten je van harte welkom!
Gezocht: Vijfde dorpsdichter gemeente Brummen Algemeen 26 apr, 09:00
Afbeelding
Kennismaken met de herenboerderij Algemeen 26 apr, 09:00
Afbeelding
Geslaagde informatieavond voor Burgerhulpverleners Algemeen 26 apr, 09:00
Regen en wind werd getrotseerd voor mooie waardecheques. Foto: Rutger Jongejan
Ondanks buien: Geslaagde Andreasmarkt Algemeen 26 apr, 09:00
Afbeelding
Verbeteren veiligheid Eerbeeks winkelgebied Algemeen 26 apr, 09:00
Afbeelding
Bloemen op het Oranje Nassauplein Algemeen 26 apr, 09:00
Feestelijke opening met 4 out of 5. Foto: Victor Krijt.
Opening van de het seizoen Eethuis de veerstoep Brummen Algemeen 26 apr, 09:00