Afbeelding

Visit Brummen wordt opgeheven

Algemeen

BRUMMEN - De Stichting Visit Brummen wordt opgeheven. De stichting had als doel het toerisme en de recreatie in Brummen naar een hoger plan te tillen. Volgens bestuurslid Christo ten Veen (eigenaar van de gelijknamige bakkerij), is de organisatie overbodig geworden.

Ten Veen: “De gemeente Brummen ziet goed in van hoeveel belang toerisme en recreatie is voor onze dorpen. Er komen al veel mensen naar Brummen, maar als je kijkt naar dorpen als Nunspeet of Vierhouten, dan zie je dat aan deze kant van de Veluwe nog behoorlijk wat te winnen valt. Brummen heeft daarom Remond Ridder aangesteld, die zich specifiek bezighoudt met toerisme. Maar daarnaast hadden we dus Visit Brummen, waarvan het bestuur hoofdzakelijk wordt gevormd door ondernemers. Bij een bijeenkomst met Ridder kwamen we tot de conclusie dat we eigenlijk als ondernemersverenigingen OVB en OVE in Brummen en Eerbeek op gelijkwaardige voet zouden moeten samenwerken met de gemeente en dus Ridder. Daar was veel enthousiasme voor. Maar binnen structuur waarin wij als OVB en OVE op regelmatige basis gaan samenwerken om toerisme te bevorderen, is Visit Brummen overbodig. Die stichting kost ook geld, dat kunnen we beter via één kanaal laten lopen. Dus we heffen het op, maar met een positief doel.”

De gemeente heeft inderdaad het beleid om de kwaliteit van het toerisme naar een hoger plan te tillen wat vastgelegd is in de notitie ‘Kwaliteitstoerisme in de gemeente Brummen’. Een van de speerpunten is daarbij het Masterplan Veluwe Ontvangstlocatie Eerbeek. Op de Veluwe wordt collectief samengewerkt aan het spreiden van bezoekers, zowel in tijd als plaats. Zo wordt er in Rheden en Rozendaal bijvoorbeeld al een tijd gewerkt aan het Masterplan Veluwezoom om een betere balans te krijgen tussen bezoek en natuur in het vaak zeer drukke Nationale Park Veluwezoom. Een van de activiteiten om dit te bewerkstelligen is het inrichten van zogenaamde ontvangstlocaties aan de randen van de Veluwe. Eerbeek kan in die zin een bijdrage leveren aan het spreiden van bezoekers op de Veluwezoom. Door de centrumontwikkelingen in Eerbeek te koppelen aan het realiseren van een Veluwse ontvangstlocatie bij het station, worden bezoekers verleid om de Veluwezoom vanuit een andere, relatief onontdekte kant te bezoeken. Tegelijkertijd zal dit een impuls geven in bezoekers aan het dorp die geld zullen besteden bij de ondernemers.

Uit de krant

Foto ter illlustratie.
Naar Parijs Ingezonden 21 uur geleden
Het is oppassen geblazen in het groengebied voor overstekend wild. Foto: LDG Fotografie.
Motorrijder zwaargewond in Loenen Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Samen gezond oud worden in Empe en Tonden Algemeen 1 mei, 12:57
Moederdag met high tea en
Moederdag met live muziek bij de Vroolijke Frans Algemeen 30 apr, 13:31
Afbeelding
Claptunes eindelijk in Brummen Algemeen 30 apr, 13:20
Regionale talenten te beluisteren in Buurthuis.
Open Podium in Buurthuis Leuvenheim Algemeen 30 apr, 13:14
Landgoed Middachten ligt prachtig in De Steeg. Foto: Middachten.nl
Verhalen over landgoed Middachten Algemeen 30 apr, 11:45
Afbeelding
Eerbeek Schoon voor een afval vrij dorp Algemeen 30 apr, 11:37
Afbeelding
Oud papier Eerbeek Algemeen 30 apr, 11:29
Het ABBA projectkoor zong op verzoek nogmaals 'Waterloo'.
Waar een klein koor groot in kan zijn Algemeen 30 apr, 11:26
Met batdetectors zijn geluiden van vleermuizen te ervaren.
Vleermuizen mystiek en mysterieus Algemeen 30 apr, 11:19
Koninklijke onderscheiding door burgemeester van Rumund(lb) voor Barbara Heldring(rb), Hanny Rodijk-Poeze(ro), Herman Huisken(l) en Theo van Enckevort(lo). Foto's: Monique Schuite
Waarnemend burgemeester van Rumund reikt Koninklijke onderscheidingen uit. Algemeen 26 apr, 12:30
Afbeelding
'Supply chain' Columns 26 apr, 11:25
Afbeelding
Oud Eerbeek Algemeen 26 apr, 09:00