Heidi Touw
Heidi Touw

Voorzitter ‘Visit’ klaar om taak over te dragen

Algemeen

BRUMMEN- Na vijf jaar neemt Heidi Touw afscheid van Stichting Visit Brummen Eerbeek. De vrij te komen tijd gaat zij besteden aan ‘Welnu infraroodverwarming’. 

De afgelopen jaren heeft zij veel lokale content gemaakt. Foto’s, documentatie en verhalen over bijzonderheden in de gemeente Brummen. De content gaat over de natuur, de belangrijkste reden dat bezoekers hier zijn. Het gaat over erfgoed op het gebied van beken & sprengen, papier en landgoederen. En ook over specifiekere thema’s als vogels spotten, wild speuren, kunst kijken, oorlog & bevrijding en zo meer. De lokale content is toegankelijk gemaakt door wandel- en fietsroutes en door informatie en filmpjes op de website van Visit Brummen Eerbeek.

“Natuurlijk is er ook veel vergaderd en genetwerkt met lokale partijen en allerlei organisaties op het gebied van recreatie en toerisme. Dat heeft geresulteerd in de opstart van het Veluwe Transferium Eerbeek, in een centrale lokale evenementenagenda, in een Toerist i in plaats van een VVV, in een eigen account op Facebook en Instagram. En in nog meer fietsroutes in samenwerking met Achterhoek Marketing en Landschapsnetwerk Brummen”. zegt Touw

Belangrijker is wat er allemaal nog in de pijplijn zit vanuit de stichting en mede wordt opgepakt door collega organisaties als bijvoorbeeld Geldersch Arcadië, Toerisme en Recreatie Veluwezoom, Visit Veluwe en Veluwe op 1. Heidi Touw noemt een paar voorbeelden.

“Een hoedenbank, een bank met daarboven een enorme hoed, langs de N348 ter hoogte van de kerk. De bank heeft de functie van foto-object, selfie spot, landmark, reason to visit en character to remember. En de bank gaat deel uitmaken van een serie bijzondere banken op de Veluwe, de Posbank is immers ook een bank”. 

Maar is nog volgens Heidi Touw: “Aansluiting bij Airborne en Veluwe Remembers in het kader van het herdenken van de Tweede Wereldoorlog. Elektrisch groepsvervoer over de Veluwe. Meer bekendheid rondom het unieke waterstelsel van de Veluwe, de beken & sprengen, wellicht door kunst in de beken of spelen bij de beken.

Aansluiting vanuit Brummen en Eerbeek op de wandelknooppunten op de Veluwe. Aanleggen van klompenpaden. Een bushalte op het Veluwe Transferium Eerbeek. En wellicht een 4D film over de watermolens, de stoomtrein en de landgoederen van gemeente Brummen, alsof je op de rug van een vogel door de tijd reist. Met gelden vanuit fondsen, provincie en sponsoren, maar vooral met inzet en enthousiasme kan veel bereikt worden”. Her is duidelijk. De scheidend voorzitter heeft de afgelopen jaren niet stilgezeten.

Inwoners, die een actieve bijdrage willen leveren aan recreatie en toerisme kunnen zich melden bij het bestuur van de stichting via info@visitbrummen-eerbeek.nl.

Uit de krant

Afbeelding
Collecte Hartstichting brengt mooi geldbedrag op in Brummen Algemeen 1 uur geleden
Afbeelding
Expositie van schilderijen bij Kringloop de Bongerd Algemeen 20 uur geleden
Sieraden van Irene van der Horst.
Veelzijdige Expositie in Kapel Bronkhorst. Algemeen 20 uur geleden
Verwacht alle bekende hits van Duran Duran.
Covertijd bij de Vroolijkheid met Duran Duran Algemeen 21 uur geleden
Foto ter illustratie.
Doe mee met ons gezellige Buurtklusteam! Algemeen 22 uur geleden
Dames 3 blij met de nieuwe tenues.
Spiker Dames 3 in het nieuw! Algemeen 22 uur geleden
Vier volle kratten met producten werden verzameld voor de voedselbank.
Binnensportverenigingen Eerbeek organiseren Voedselbankactie Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Vrijwillige netwerkcoach bij SWB Algemeen 23 uur geleden
Foto ter illustratie.
Zwemmen in buitenwater Algemeen 23 apr, 15:28
In de Eerbeekse Oliemolen wordt olie geslagen uit lijnzaad.
Oliemolen Eerbeek zoekt Vrijwilligers Algemeen 23 apr, 15:21
Afbeelding
Aanmelden voor organisatie Ouder & Kind festival Algemeen 23 apr, 14:39
Foto: Pixabay.
Onderzoek: Hier worden in Gelderland de meeste fietsen gestolen Algemeen 19 apr, 17:43
Kunst en gezelligheid op de Zeldzaam Mooi Markt.
Zeldzaam Mooi Markt Algemeen 19 apr, 17:34
Foto ter illustratie.
Voorlopig geen padelbanen in Eerbeek Algemeen 19 apr, 17:21