Afbeelding

Gemeenteraad begint met drie vergaderingen op rij

Algemeen

BRUMMEN – De gemeenteraad gaat volgende week donderdag beginnen aan de laatste vergaderperiode voor de verkiezingen op 16 maart 2022. De raad begint op 2 september met een forumvergadering en een raadsvergadering gecombineerd op een avond. Een week later is meer vuurwerk te verwachten, want dan is een extra forumvergadering over de Regionale Energiestrategie 1.0 (RES). Op 16 september komt die RES in de besluitvormende vergadering aan de orde.

Met name voor de forumvergadering op 9 september (aanvang 19:30 uur) verwacht de gemeente dat veel inwoners de gemeenteraadsleden willen toespreken. De discussie rond windmolens en zonneparken heeft de afgelopen maanden veel losgemaakt. De petitie ‘geen windmolens op de landgoederen zone’ werd 900 maal ondertekend. De Dorpsraad Eerbeek-Hall ging bij 287 woningen in het winmolenzoekgebied langs en toen bleek dat 84% van de inwoners niet bekend was met de RES 1.0. Na uitleg tekende 93% een zienswijze welke zich onder andere uitspreekt tegen de in de RES 1.0 voorgenomen locatiekeuze voor windmolens.

Onevenredig belast

De stichting dorpsraad Eerbeek-Hall heeft de gemeente al laten weten dat zij meent dat het buitengebied van Hall onevenredig zwaar wordt belast m.b.t. de nadelen van duurzame energie opwekking in de gemeente Brummen. In het nu aangewezen zoekgebied voor windmolens wordt inmiddels een zonneveld van 27 ha aangelegd. Genoemd zonneveld is veruit het grootste duurzame energie project van de gemeente Brummen en de regio. Ter vergelijking: het project van BrummenEnergie aan de Doonweg in Eerbeek is goed voor +/- 1650 huishoudens, het project in het buitengebied van Hall is goed voor +/- 8000 huishoudens. Het kan naar de mening van de Dorpsraad niet zo zijn dat de lasten van duurzame energie opwekking grotendeels en geconcentreerd op een klein gebied in de gemeente Brummen worden afgewenteld. Alle inwoners zijn gelijkwaardig en hebben recht op een eerlijke verdeling van de lasten.

Bestemmingsplannen

In het forum Ruimte staan op 2 september het bestemmingsplan Plagweg 20-IJsselstraat 6 in Empe en Kampweg 31 in Brummen op de agenda. Verder wordt het coördinatiebesluit voor de ontwikkeling in het gebied Stuijvenburchstraat/De Wasacker in Eerbeek besproken.

Als geen van de partijen in de forumvergaderingen van de agendapunten een bespreekpunt in de raad wil maken, gaan de onderwerpen door na de besluitvormende raadsvergadering die aansluitend wordt gehouden.

De vergaderingen van 2, 9 en 16 september zijn te volgen via de website van de gemeente en via het televisiekanaal van lokale omroep VoorstVeluwezoom.

Uit de krant

Afbeelding
Rectificatie: Hondenspeelveld en niet hondenuitlaatveld in de Elzenbos Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Inschrijven Brummense avondvierdaagse al mogelijk! Algemeen 7 mei, 13:35
Afbeelding
Oud papier Eerbeek Algemeen 7 mei, 13:22
Afbeelding
Inloopspreekuur Dorpsraad Eerbeek Hall Algemeen 7 mei, 13:19
Overhandiging cheque van €500,- voor Park ’t Goor.
Mooie opbrengst voor Kiboe en Park 't Goor Algemeen 3 mei, 15:28
Pouwel Inberg en Rik ten Broek gaan de wedstrijd aan.
Koningsdag met "Oranje op wielen" Algemeen 3 mei, 09:00
Afbeelding
Woningnood in Brummen Ingezonden 3 mei, 09:00
De gedecoreerden waren blij verrast met de nominatie voor de koninklijke onderscheiding.
Koninklijke onderscheiding voor vier vrijwilligers in de Gemeente Brummen. Algemeen 3 mei, 09:00
Afbeelding
Oud Eerbeek Algemeen 3 mei, 09:00
Vraat door houtworm. Bron: Homedeal
Onderzoek: houtworm en boktor zorgen voor meeste overlast in Gelderland Algemeen 3 mei, 09:00
Jan Jacobs (Rv) en Henk Bruntink (Ra) ontvangen prijs uit handen van Bob Mulder.( Bestuurslid vv Oeken)
Jan Jacobs en Henk Bruntink winnen kruisjascompetitie Algemeen 3 mei, 09:00
Foto: Link Ontwerpers
Bouwplan in Hall mag niet van het college Algemeen 3 mei, 09:00
Het bestaande team blijft werkzaam onder de nieuwe vlag.
Dijkman Automobiel kondigt bedrijfsovername aan door Dorpsgarage Elshof Zakennieuws 3 mei, 09:00
Ga jij gezellig mee op zomerkamp?
CJW Zomerkamp gaat voor goud Algemeen 3 mei, 09:00