Afbeelding

Alternatieven gezocht voor Mayr-Melnhof en het Logistiek

Algemeen

GEMEENTE BRUMMEN - De Provincie Gelderland gaat samen met de gemeente Brummen alternatieven onderzoeken voor de ontsluiting van papierfabriek Mayr-Melnhof en voor het Logistiek van Centrum Eerbeek (LCE).

Voor beide locaties lagen tot en met 21 september de notities ‘Reikwijdte en Detailniveau’ ter inzage. Op de notitie die betrekking had op de ontsluiting van Mayr-Melnhof kwamen 19 zienswijzen binnen. Op de notitie van het LCE waren dat er 36. Bij informatiebijeenkomsten over de notities bleek dat er vooral vragen waren over de locatie voor het Logistiek Centrum en de verkeerssituatie bij Mayr-Melnhof.

Na vernietiging van de bestemmingen voor beide locaties door de Raad van State (RVS) in september vorig jaar startte de provincie (die deze taak heeft overgenomen van de gemeente Brummen) met de reparatie van de bestemmingsplannen. Daarbij was de uitspraak van de RVS uitgangspunt. Daarin staat namelijk welke onderdelen beter onderzocht moeten worden en welke aanscherpingen of veranderingen nodig zijn. In veel reacties op de notities ‘Reikwijdte en Detailniveau’ werd echter gevraagd om breder te kijken dan alleen de uitspraak van de RVS. Reden voor de provincie om voor beide projecten een alternatievenonderzoek te beginnen.

Het alternatievenonderzoek voor Mayr-Melnhof gaat over de verkeerssituatie rondom het bedrijf. In de alternatieven in de notitie ‘Reikwijdte en Detailniveau’ zijn verschillende in- en uitritten ingetekend die allemaal gebruik maken van de bestaande wegen (Volmolenweg en Coldenhovenseweg). Het verzoek is om ook te kijken of de aanleg van nieuwe wegen of andere aansluitingen op bestaande wegen mogelijk zijn. Dit om de leefbaarheid te verbeteren. Een aantal genoemde opties is: een nieuwe weg via ‘t Haagje en Wethouder Sandersstraat, een verbinding naar de Loubergweg via het voormalig Burgersterrein en een verbinding langs het spoor/Stationsstraat.

Het alternatievenonderzoek voor het Logistiek Centrum Eerbeek gaat over de vraag of er in de buurt van Eerbeek, ook andere geschikte locaties zijn voor een logistiek centrum. Tot dusver wordt daarvoor gekeken naar het voormalig Burgersterrein. In de zienswijzen worden als alternatieve locaties onder meer genoemd: uitbreiding van de Kollergang en een uitruil met de sportvelden.

Provincie en gemeente roepen inwoners op met eventueel nog andere oplossingen of mogelijkheden te komen voor de verkeersafwikkeling bij Mayr-Melnhof of het Logistiek Centrum Eerbeek. Dit kan tot 9 november. Suggesties zullen in alternatievenonderzoek worden meegenomen. Indienen kan via de website van Eerbeek-Loenen 2030

Uit de krant

Overhandiging cheque van €500,- voor Park ’t Goor.
Mooie opbrengst voor Kiboe en Park 't Goor Algemeen 3 mei, 15:28
Afbeelding
Woningnood in Brummen Ingezonden 3 mei, 09:00
Pouwel Inberg en Rik ten Broek gaan de wedstrijd aan.
Koningsdag met "Oranje op wielen" Algemeen 3 mei, 09:00
De gedecoreerden waren blij verrast met de nominatie voor de koninklijke onderscheiding.
Koninklijke onderscheiding voor vier vrijwilligers in de Gemeente Brummen. Algemeen 3 mei, 09:00
Afbeelding
Oud Eerbeek Algemeen 3 mei, 09:00
Vraat door houtworm. Bron: Homedeal
Onderzoek: houtworm en boktor zorgen voor meeste overlast in Gelderland Algemeen 3 mei, 09:00
Jan Jacobs (Rv) en Henk Bruntink (Ra) ontvangen prijs uit handen van Bob Mulder.( Bestuurslid vv Oeken)
Jan Jacobs en Henk Bruntink winnen kruisjascompetitie Algemeen 3 mei, 09:00
Foto: Link Ontwerpers
Bouwplan in Hall mag niet van het college Algemeen 3 mei, 09:00
Het bestaande team blijft werkzaam onder de nieuwe vlag.
Dijkman Automobiel kondigt bedrijfsovername aan door Dorpsgarage Elshof Zakennieuws 3 mei, 09:00
Ga jij gezellig mee op zomerkamp?
CJW Zomerkamp gaat voor goud Algemeen 3 mei, 09:00
Afbeelding
Hemelvaartsdag Ludieke Markt in Voorstonden Algemeen 3 mei, 09:00
Afbeelding
Pa-del, pa-del Columns 3 mei, 09:00
De prachtige rode beuk siert de omgeving.
Onderbouwing kapvergunning mist? Algemeen 3 mei, 09:00
Thom Peters wil van hobby zijn werk maken. Foto: Rutger Jongejan
LOCO-Motief laat relatie ontsporen Algemeen 3 mei, 09:00