Afbeelding

De Dorpsraad in Brummen leeft en is volop in beweging

Algemeen

INGEZONDEN - Hoewel we elkaar al even niet hebben kunnen ontmoeten door corona gaat de Dorpsraad onverdroten door met het behartigen van de belangen van de inwoners van het dorp Brummen en vergroten van de leefbaarheid in het dorp. Veel gebeurt achter de schermen, maar veel is ook direct zichtbaar voor onze inwoners, zoals het verwijderen van zwerfvuil en de beschildering van hetviaduct naar Cortenoever.

In de afgelopen tijd een aantal vrijwilligers van BZZV (Brummen Zonder ZwerfVuil) doorgegaan met het schoonhouden van Brummen. Helaas was dit niet mogelijk in groepsverband, maar individueel wel. Vlak voor de coronacrisis is met een kleine groep binnen BZZV begonnen met het nadenken over preventie; m.a.w. hoe kunnen we voorkomen dat zwerfvuil op straat beland. Er zijn reeds een aantal creatieve ideeën besproken en uitgewerkt. Hopelijk kan dit initiatief binnenkort weer opgepakt worden.

Ook werd u eerder al in het Brummens Weekblad, via Facebook en onze website, geïnformeerd over de prachtige bloembakken die het dorp op een aantal plaatsen sieren en de speeltoestellen op het veld aan de Van Hogendorpstraat die door betrokken omwonenden een mooi nieuw verfje kregen.

Naar aanleiding van de recente berichtgeving van de gemeente rondom de Perspectiefnota heeft de Dorpsraad een brief gestuurd naar de raad en zorgen uitgesproken over de ontwikkelingen in de gemeente Brummen, waaronder mogelijke bezuinigingen op de subsidie voor de dorpsraad. Hiermee komt de door de gemeente zelf gewenste participatie in het gedrang. Ook de ontwikkelingen van het centrumplan Brummen dreigen langdurig te worden uitgesteld. In het regulier overleg met wethouder Inberg zal dit zeker aan de orde komen.

In elk geval fietsten de wethouder en een aantal bestuursleden vast gezamenlijk een route vanaf het centrum naar de veerpont om verbeteringen in de bewegwijzering te bespreken.

Interne wijzigingen
Tijdens onze laatste openbare vergadering eind 2019 hebben we afscheid genomen van onze gewaardeerde penningmeester Anne-Marie Wigbold. De vervanging en overdracht hebben inmiddels plaats gevonden en in Anne Margreet van der Horst hebben we gelukkig een waardig opvolgster gevonden. Algemeen bestuurslid Jan Willem de Jonge is op die zelfde vergadering bij u geïntroduceerd. Jan Willem zal zich onder andere gaan bezighouden met het Centrumplan Brummen.

Dick van Goor en Christiaan de Jong hebben aangegeven hun taak te willen neerleggen als bestuurslid. Dick wil zich zeker nog blijven inzetten voor de werkgroep Groen, waar we heel blij mee zijn. Als nieuw algemeen bestuurslid mogen wij Hay Verstappen verwelkomen. Er zal in overdrachtsgesprekken nader bepaald worden waar hij zich op gaat toeleggen. Verder zijn we in gesprek met nog twee potentiële kandidaten voor het bestuur. We kunnen uiteraard meer enthousiaste belangstelling gebruiken, zodat we ook meer belangrijke onderwerpen in het dorp kunnen op- en aanpakken.

Achter de schermen gaan intussen de interne vergaderingen gewoon door, want dat doen we online. Unaniem heeft het bestuur ervoor gekozen om de eerstvolgende openbare vergadering van 24 juni a.s. uit te stellen. We spreken echter de hoop en verwachting uit dat we elkaar weer mogen zien op de algemene vergadering van woensdag 30 september a.s. Dan kunt u tevens onze nieuwe bestuursleden ontmoeten.

Groet namens het bestuur,

Henk Poldermans

Uit de krant

Een gezellige familietoernooi wat vraagt om een herhaling volgend jaar.
Familietoernooi bij TC Eerbeek Algemeen 6 uur geleden
Plezier staat voorop bij Orquesta Catambú.
Orquesta Catambú in 't Buurthuis Algemeen 7 uur geleden
Een bijzondere 'eropuitdienst' o.l.v. Pastor Jolanda Aantjes in Oeken.
Eropuitdienst Hall Algemeen 21 mei, 12:08
Afbeelding
Oud papier Eerbeek Algemeen 21 mei, 11:27
Een prijsje winnen als je opruimt? Hoe leuk is dat?
Zwerfvuil rapen, best leuk! Algemeen 17 mei, 09:00
Speciaal voor dit concert breidt "Luigi Consort" uit tot 10 strijkers.
Strijkkwintet speelt Bach en Vivaldi Algemeen 17 mei, 09:00
Dennis Nugteren en Mourad el Ansari winnaars Jeu de boule toernooi
Geslaagd Hazenberg jeu de boule toernooi Algemeen 17 mei, 09:00
De biljarters sluiten competitie af.
Zonnige afsluiting Biljartvereniging De Boerderij in Plein 5. Algemeen 17 mei, 09:00
Afbeelding
Kom je (proef)voetballen bij vv Oeken? Algemeen 17 mei, 09:00
Veilig oefenen met fietsen op een verkeersplein.
32 basisscholen in Gelderland in de race voor een ANWB Verkeersplein Algemeen 17 mei, 09:00
Afbeelding
Ergenis in de Gemeente Brummen. Ingezonden 17 mei, 09:00
Ellen Lammersen neemt cheque in ontvangst.
Uitreiking attentie mantelzorgers Algemeen 17 mei, 09:00
Ruim 17.000 zonnepanelen moeten tijdelijk worden verwijderd.
Regenjas voor vuilstort Doonweg in Eerbeek Algemeen 17 mei, 09:00
Foto ter illustratie.
Waterleidingbreuk tijdens vullen brandweerauto Algemeen 17 mei, 09:00