Opheffing dreigt voor wijkraad Oeken, Voorstonden en Broek

Algemeen

OEKEN/ VOORSTONDEN/ BROEK - Drie van de vier bestuursleden van de wijkraad Voorstonden-Oeken-Broek zullen tijdens de aankomende jaarvergadering op 22 mei aftreden en zich niet meer herkiesbaar stellen. Het gaat om voorzitter Peter Hogenboom, secretaris Renée Voskamp-van Reen en penningmeester Marie-Thérèse Snelders. Als geen nieuwe kandidaat-bestuurders zich melden is dat het einde van de wijkraad.

De directe aanleiding voor het opstappen van de bestuursleden is de tanende betrokkenheid van de bewoners van de 350 woonadressen in de drie buurtschappen. Peter Hogenboom: "De afgelopen vergaderingen was het al dan niet voortzetten van de wijkraad toch wel het belangrijkste item. We missen betrokkenheid van de mensen hier en dan houdt het op een gegeven moment op."

Het is overigens met spijt in hart dat de drie stoppen. Renée Voskamp vervulde vele jaren verschillende bestuursfuncties bij de wijkraad. "In het verleden hebben we belangrijke zaken voor elkaar gekregen, mede dankzij de brede inzet van de bewoners. Het tegenhouden van de afsluiting van de spoorwegovergang Kleine Vosstraat, de buurtbus. Je merkt nu dat mensen moeilijker te mobiliseren zijn. Vaak pas als het om zaken gaat in hun directe leefomgeving. Maar goed, anderzijds zie je ook wel dat initiatieven die in het beginsel door de wijkraad zijn opgepakt in later stadium door een bredere organisatie wordt overgenomen, zoals de aanleg van glasvezel en AED's."

Marie-Thérèse Snelders kan daar mee instemmen. "Het feit dat mensen meer individualistisch zijn en zich minder en zeker niet langdurig willen inzetten voor het bredere belang geldt niet alleen hier. Dat is een ontwikkeling die overal plaatsheeft. Je ziet dat er groepjes mensen ontstaan die zich verzamelen rond een kwestie die hen direct raakt. Dat kan natuurlijk ook."

Toch menen de drie dat het ontbreken van de wijkraad een gemis is. "Het is een vertegenwoordiging van de wijk, we zijn een gesprekspartner van en informatiekanaal naar de gemeente, we hadden een potje om wijkinitiatieven financieel te ondersteunen. Dat houdt straks op. En als het weg is, komt het niet meer terug."

De wijkraad, die in het begin van haar bestaan elf bestuursleden telde, heeft er nu nog vier (bestuurslid Jan Verweij was niet bij het gesprek aanwezig). Ook dat maakt het moeilijker zaken te organiseren. Nieuwe bestuursleden zijn nauwelijks te vinden. De kans dat die zich alsnog melden voor de jaarvergadering op 22 mei achten de drie dan ook niet heel groot. Hogenboom: "Maar de deur is nog niet dicht. Dus als je interesse hebt: meld je". Reageren kan: info@wijkraadoekenvoorstondenbroek.nl.

Uit de krant

Overhandiging cheque van €500,- voor Park ’t Goor.
Mooie opbrengst voor Kiboe en Park 't Goor Algemeen 3 mei, 15:28
Afbeelding
Woningnood in Brummen Ingezonden 3 mei, 09:00
Pouwel Inberg en Rik ten Broek gaan de wedstrijd aan.
Koningsdag met "Oranje op wielen" Algemeen 3 mei, 09:00
De gedecoreerden waren blij verrast met de nominatie voor de koninklijke onderscheiding.
Koninklijke onderscheiding voor vier vrijwilligers in de Gemeente Brummen. Algemeen 3 mei, 09:00
Afbeelding
Oud Eerbeek Algemeen 3 mei, 09:00
Vraat door houtworm. Bron: Homedeal
Onderzoek: houtworm en boktor zorgen voor meeste overlast in Gelderland Algemeen 3 mei, 09:00
Jan Jacobs (Rv) en Henk Bruntink (Ra) ontvangen prijs uit handen van Bob Mulder.( Bestuurslid vv Oeken)
Jan Jacobs en Henk Bruntink winnen kruisjascompetitie Algemeen 3 mei, 09:00
Foto: Link Ontwerpers
Bouwplan in Hall mag niet van het college Algemeen 3 mei, 09:00
Het bestaande team blijft werkzaam onder de nieuwe vlag.
Dijkman Automobiel kondigt bedrijfsovername aan door Dorpsgarage Elshof Zakennieuws 3 mei, 09:00
Ga jij gezellig mee op zomerkamp?
CJW Zomerkamp gaat voor goud Algemeen 3 mei, 09:00
Afbeelding
Hemelvaartsdag Ludieke Markt in Voorstonden Algemeen 3 mei, 09:00
Afbeelding
Pa-del, pa-del Columns 3 mei, 09:00
De prachtige rode beuk siert de omgeving.
Onderbouwing kapvergunning mist? Algemeen 3 mei, 09:00
Thom Peters wil van hobby zijn werk maken. Foto: Rutger Jongejan
LOCO-Motief laat relatie ontsporen Algemeen 3 mei, 09:00