Afbeelding

Belangstelling De Hazenberg langzaam op gang

Algemeen

BRUMMEN - De belangstelling voor kavels op de uitbreiding van bedrijventerrein De Hazenberg in Brummen komt langzaam maar zeker op gang. Dat zegt gemeentewoordvoerder Hanneke Karssenberg desgevraagd.

Het ruim twee hectare grote terrein is geruime tijd geleden bouwrijp gemaakt. Vorig jaar vestigde Rots Maatwerk B.V. zich als eerste op het terrein dat de naam Op den Bergh heeft gekregen (naar een voormalige boerderij in de omgeving van het industrieterrein). De overige percelen liggen er echter nog geheel braak. Maar dat wil volgens Karssenberg niet zeggen dat er geen belangstelling is: ''Momenteel is één kavel verkocht, voor één kavel is de koopovereenkomst ondertekend, voor een derde kavel is een optie-overeenkomst ondertekend. Daarnaast zijn we voor een drietal kavels in gesprek met potentiële kopers. Dus belangstelling voor de kavels is er wel degelijk.''

Voor het bedrijventerrein geldt de milieucategorie 3.2. Dat houdt in dat bijvoorbeeld houtzagerijen hier mogen huisvesten, maar ook schilderbedrijven, bedrijfsverzamelgebouwen, handel en reparatie in auto's en motoren etc. Ook metaalbedrijven mogen zich er vestigen. Dat zal een aantal omwonenden van de Hazenberg reden tot zorg geven. Die voerden de afgelopen jaren meerdere acties tegen een bestaand metaalverwerkend bedrijf op de Hazenberg. Ze ervoeren veel geluidshinder van dat bedrijf. Volgens de gemeente, die naar aanleiding van de klachten diverse geluidsmetingen liet uitvoeren, voldoet de metaalverwerker echter aan de eisen die in de vergunning worden gesteld.

In oktober vorig jaar werd wat dat betreft het bestemmingsplan 'Correctie De Hazenberg en Rhienderen-Noord' ongewijzigd door de gemeenteraad vastgesteld. Dat sluit grote lawaaimakers en risicovolle bedrijven uit voor vestiging op dit industrieterrein. Alle raadsleden steunden dit voorstel, hoewel GroenLinks in een stemverklaring liet weten dat zij zorg hebben voor de overlast die buurtbewoners op dit moment ervaren.

Volgens Karssenberg worden aan bedrijven die zich Op den Bergh vestigen wel eisen gesteld ten aanzien van de kwaliteit van gebouwen en percelen. We hanteren voorwaarde dat gebouwen enige uitstraling moeten hebben. Dit staat ook verwerkt in het beeldkwaliteitsplan.''

Overigens loopt andere nieuwbouw op De Hazenberg voorbeeldig. De bedrijfsruimten in bedrijfsverzamelgebouw 'De Hazenberg', dat vorig jaar in de verkoop kwam, zijn nagenoeg allemaal verkocht. Van de bedrijfsunits in oppervlakte variërend van circa 50 tot circa 200 vierkante meter, staat er nog maar één te koop.

Uit de krant

Afbeelding
Oud papier Eerbeek Algemeen 7 mei, 09:00
Afbeelding
Inloopspreekuur Dorpsraad Eerbeek Hall Algemeen 7 mei, 09:00
Afbeelding
Inschrijven Brummense avondvierdaagse al mogelijk! Algemeen 7 mei, 09:00
Pouwel Inberg en Rik ten Broek gaan de wedstrijd aan.
Koningsdag met "Oranje op wielen" Algemeen 3 mei, 09:00
Afbeelding
Woningnood in Brummen Ingezonden 3 mei, 09:00
Overhandiging cheque van €500,- voor Park ’t Goor.
Mooie opbrengst voor Kiboe en Park 't Goor Algemeen 3 mei, 09:00
De gedecoreerden waren blij verrast met de nominatie voor de koninklijke onderscheiding.
Koninklijke onderscheiding voor vier vrijwilligers in de Gemeente Brummen. Algemeen 3 mei, 09:00
Afbeelding
Oud Eerbeek Algemeen 3 mei, 09:00
Vraat door houtworm. Bron: Homedeal
Onderzoek: houtworm en boktor zorgen voor meeste overlast in Gelderland Algemeen 3 mei, 09:00
Jan Jacobs (Rv) en Henk Bruntink (Ra) ontvangen prijs uit handen van Bob Mulder.( Bestuurslid vv Oeken)
Jan Jacobs en Henk Bruntink winnen kruisjascompetitie Algemeen 3 mei, 09:00
Foto: Link Ontwerpers
Bouwplan in Hall mag niet van het college Algemeen 3 mei, 09:00
Het bestaande team blijft werkzaam onder de nieuwe vlag.
Dijkman Automobiel kondigt bedrijfsovername aan door Dorpsgarage Elshof Zakennieuws 3 mei, 09:00
Ga jij gezellig mee op zomerkamp?
CJW Zomerkamp gaat voor goud Algemeen 3 mei, 09:00
Afbeelding
Hemelvaartsdag Ludieke Markt in Voorstonden Algemeen 3 mei, 09:00