Afbeelding

Inwoners Hall verwachten veel van 2019

Algemeen

HET OMVANGRIJKSTE PROJECT IS DE BOUW VAN 24 WONINGEN IN HET DORPSHART

HALL- Om elkaar de beste wensen te doen toekomen, waren in Hall al meer gelegenheden geweest. Toch kwamen vrijdag ongeveer honderd mensen naar de nieuwjaarsbijeenkomst in dorpshuis De Wheme. Maar die stond dan ook in het teken van de beloften die 2019 voor het dorp te bieden heeft. Vastgelegd in kleurrijk drukwerk. Belangrijkste punt: de start van de bouw van 24 woningen. In september.

Eind 2015 kwamen inwoners op uitnodiging van de leiding van basisschool De Vossenstaart bijeen om te praten over de dreigende sluiting van de school als gevolg van het krimpende leerlingenaantal. De conclusie aan het eind van de avond was eensluidend: 'de school sluiten. Dat gaat dus niet gebeuren.' De stichting 'Hall Leeft' werd opgetuigd. Doel ervan: de sluiting van de school voorkomen en de leefbaarheid van het dorp te vergroten. Voorzitter Lisette Bosch van de stichting: ,,Zeer veel mensen hebben zich daarna ingespannen om plannen te ontwikkelen die dit dorp nog leefbaarder, duurzamer en vriendelijker kunnen maken dan het al is.''
Daarbij gaat het vooral om activiteiten die verbinding tussen de inwoners kweken, het organiseren van evenementen en het verbeteren van de communicatie tussen dorpelingen onderling. Onder meer wordt onderzocht of het Jeugdhonk van Voetbalvereniging SHE verbouwd kan worden tot gemeenschapsplek voor allerlei activiteiten
Het omvangrijkste project is de bouw van 24 woningen in het hart van het dorp.  Marlien van Wessum (lid van de werkgroep Hall Bouwt) en bouwadviseur Jan Hoevers (ontwerp) lichtten de plannen toe met onder meer een video-animatie van het nieuwe wijkje. De doelgroep zijn de starters op de woningmarkt. De woningen worden daarom zo goedkoop mogelijk aangeboden, zijn duurzaam en gasloos. 'Hall Leeft' hoopt dat door het scheppen van de extra huisvesting voor jongeren de vergrijzing een tegenwicht krijgt. En dat is goed voor de school en de verenigingen en dus ook voor het behoud van de leefbaarheid.
Het Brummens college was ruim vertegenwoordigd: burgemeester Alex van Hedel en wethouders Margriet Wartena en Eef van Ooijen gaven aan enthousiast te zijn over het burgerinitiatief. Zij kregen als eersten een boekje uitgereikt, waarin 'Hall Leeft' aangeeft wat het dorp nu te bieden heeft en waar versterking en verbetering mogelijk zijn. De collegeleden zeiden hun volledige medewerking toe. Als inwoonster van Hall laat Wartena overigens haar taken die met het bouwproject te maken hebben, over aan Eef van Ooijen.

Uit de krant

Afbeelding
Rectificatie: Hondenspeelveld en niet hondenuitlaatveld in de Elzenbos Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Inschrijven Brummense avondvierdaagse al mogelijk! Algemeen 7 mei, 13:35
Afbeelding
Oud papier Eerbeek Algemeen 7 mei, 13:22
Afbeelding
Inloopspreekuur Dorpsraad Eerbeek Hall Algemeen 7 mei, 13:19
Overhandiging cheque van €500,- voor Park ’t Goor.
Mooie opbrengst voor Kiboe en Park 't Goor Algemeen 3 mei, 15:28
Pouwel Inberg en Rik ten Broek gaan de wedstrijd aan.
Koningsdag met "Oranje op wielen" Algemeen 3 mei, 09:00
Afbeelding
Woningnood in Brummen Ingezonden 3 mei, 09:00
De gedecoreerden waren blij verrast met de nominatie voor de koninklijke onderscheiding.
Koninklijke onderscheiding voor vier vrijwilligers in de Gemeente Brummen. Algemeen 3 mei, 09:00
Afbeelding
Oud Eerbeek Algemeen 3 mei, 09:00
Vraat door houtworm. Bron: Homedeal
Onderzoek: houtworm en boktor zorgen voor meeste overlast in Gelderland Algemeen 3 mei, 09:00
Jan Jacobs (Rv) en Henk Bruntink (Ra) ontvangen prijs uit handen van Bob Mulder.( Bestuurslid vv Oeken)
Jan Jacobs en Henk Bruntink winnen kruisjascompetitie Algemeen 3 mei, 09:00
Foto: Link Ontwerpers
Bouwplan in Hall mag niet van het college Algemeen 3 mei, 09:00
Het bestaande team blijft werkzaam onder de nieuwe vlag.
Dijkman Automobiel kondigt bedrijfsovername aan door Dorpsgarage Elshof Zakennieuws 3 mei, 09:00
Ga jij gezellig mee op zomerkamp?
CJW Zomerkamp gaat voor goud Algemeen 3 mei, 09:00