Afbeelding

Good Riddance wint de Brummense popquiz 2018

Algemeen

Brummen/Eerbeek – De Hans Broer Award is het komende jaar te vinden op de schouw bij Good Riddance, dit jaar bestaande uit Erik Bergsneider, Sylvia Smit en Erik Hommel. Dit team wist na een zinderende strijd gedurende zo'n drie uur, verdeeld over drie muziekronden, de achtste editie van de Brummense Popquiz te winnen. Zij werden op een half punt gevolgd door The Spotify's en daar weer een enkele punt achter werd De Vrijwillige Brandweer van Breda dit jaar derde. Met een volle (uitverkochte) zaal, de traditioneel gezellige sfeer en een buitengewoon spannend verloop van de officiële popquiz, kan de organisatie ook dit jaar weer terugkijken op een bijzonder geslaagde editie.

Naast de elf deelnemende teams was de zaal gevuld met muziekliefhebbers en supporters van de deelnemende teams. De organisatie laat weten het evenement niet te kunnen organiseren zonder de steun van velen. Of het nu gaat om de faciliteiten van Fidato Arnhem of SPL P.A. Service, goede verzorging en gastvrijheid van De Vroolijke Frans, websitebouwer Trolly Town Studio, huisfotograaf Gerrit Leemkuil, huisband Move Your Mind, de vakkundige presentatie door Patrick Maijer, publieksquizjury Esther, Wilma en Froukje en jury-boegbeeld Martien Wilbrink. En ook worden de sponsoren hierbij niet vergeten: Kroese Arnhem/Nijmegen, Drukkerij Hilarius, Luxor Live Arnhem, Gigant Apeldoorn, Hedon Zwolle, Burgerweeshuis Deventer, Music All In Zutphen en het Paaspopfestival in Schijndel. Nieuw dit jaar was bewegend beeld uit de zaal gemaakt door de videocrew van Popquiz Brummen bestaande uit Luna Kersten, Mathijs van de Sande en Jordy Reints.  

Het organiserende comité bestaat uit Theo van Enckevort, Robert Kersten, Karin Beuweren Gert-Jan van Dijk. Zij schotelden de teams en bezoekers weer vele uiteenlopende muziekvragen voor. Van een videocompilaties met Spaanse liedjes of liedjes uit de jaren zestig en zeventig tot jeugdfoto's van startende (wereldberoemde) bands tot de sommigen gevreesde 'lokale' muziekvragen. Ook waren er weer de bekende videoboodschappen van bekende dorpsgenoten, met dit jaar onder andere cultuurwethouder Margriet Wartena en de van oorsprong Brummense zanger Jelle Amersfoort.

Ook dit jaar kon het publiek weer zelf meedoen met een speciale publieksquiz. De acht vragen werden via ludieke filmpjes via het beeldscherm gesteld door Martien Wilbrink. Het was Henk Schut die toegangskaarten voor Afterslag in Gigant Apeldoorn won en het duo Charlotte van den Toorn en Ineke Dekker gingen er vandoor met 50 euro aan munten voor het schaats- en muziekfeest op het Marktplein. Bij de echte quiz ontvingen de leden van de Vrijwillige Brandweer van Breda tickets voor een optreden van de Bintangs in Luxor Live in Arnhem en een muziekpakket van Music All In. De tweede plaats van The Spotiy's leverden de drie teamleden entreekaarten op voor een optreden van Hans Dulfer in het Burgerweeshuis in Deventer en een muziekpakket van Kroese Records. Het winnende team Good Riddance ontving naast de Hans Broer Award (de prachtige wisselbeker) ook tickets naar het meerdaagse popfestival Paaspop. Ook mag dit team in de loop van 2019 eenmalig een eigen radioprogramma maken bij RTV Veluwezoom.

Reacties welkom!
De organisatie blijft uiteraard benieuwd naar alle reacties van deelnemers, bezoekers en andere geïnteresseerden. Reacties kunt u mailen naar het popquiz@rtv-veluwezoom.nl. Meer weten? Bezoek popquizwebsite www.popquizbrummen.nl of volgt het twitteraccount @popquizbrummen of de facebookpagina van de Brummense popquiz.
 

Uit de krant

Overhandiging cheque van €500,- voor Park ’t Goor.
Mooie opbrengst voor Kiboe en Park 't Goor Algemeen 3 mei, 15:28
Afbeelding
Woningnood in Brummen Ingezonden 3 mei, 09:00
Pouwel Inberg en Rik ten Broek gaan de wedstrijd aan.
Koningsdag met "Oranje op wielen" Algemeen 3 mei, 09:00
De gedecoreerden waren blij verrast met de nominatie voor de koninklijke onderscheiding.
Koninklijke onderscheiding voor vier vrijwilligers in de Gemeente Brummen. Algemeen 3 mei, 09:00
Afbeelding
Oud Eerbeek Algemeen 3 mei, 09:00
Vraat door houtworm. Bron: Homedeal
Onderzoek: houtworm en boktor zorgen voor meeste overlast in Gelderland Algemeen 3 mei, 09:00
Jan Jacobs (Rv) en Henk Bruntink (Ra) ontvangen prijs uit handen van Bob Mulder.( Bestuurslid vv Oeken)
Jan Jacobs en Henk Bruntink winnen kruisjascompetitie Algemeen 3 mei, 09:00
Foto: Link Ontwerpers
Bouwplan in Hall mag niet van het college Algemeen 3 mei, 09:00
Het bestaande team blijft werkzaam onder de nieuwe vlag.
Dijkman Automobiel kondigt bedrijfsovername aan door Dorpsgarage Elshof Zakennieuws 3 mei, 09:00
Ga jij gezellig mee op zomerkamp?
CJW Zomerkamp gaat voor goud Algemeen 3 mei, 09:00
Afbeelding
Hemelvaartsdag Ludieke Markt in Voorstonden Algemeen 3 mei, 09:00
Afbeelding
Pa-del, pa-del Columns 3 mei, 09:00
Thom Peters wil van hobby zijn werk maken. Foto: Rutger Jongejan
LOCO-Motief laat relatie ontsporen Algemeen 3 mei, 09:00
De prachtige rode beuk siert de omgeving.
Onderbouwing kapvergunning mist? Algemeen 3 mei, 09:00