Afbeelding

Wandeltocht met Wandelsportvereniging Brummen en Rode Kruis

Algemeen

Op zondag 4 november organiseert de afdeling Brummen-Eerbeek-Hall-Loenen van het Rode Kruis voor de 16e keer in samenwerking met Wandelsportvereniging Brummen (WSV) haar jaarlijkse wandeltocht. De routes die vooral door Willie Oosting zijn uitgezet, leiden over de Empese en Tondense Heide en door de prachtige hooilanden die onze omgeving rijk is. Sinds jaar en dag is Willie Oosting al lid van Wandelsportvereniging Brummen (WSV) en daarnaast is zij vrijwilliger voor het Rode Kruis (afd. Brummen-Eerbeek-Hall-Loenen). "Ergens 2002 was het geloof ik, toen ben ik benaderd de routes uit te gaan zetten voor deze wandeltocht, net als de Veluwezoomtocht. En als ik het niet zo enorm leuk zou vinden, had ik het zeker niet al zo lang volgehouden." Ze is verbaasd te horen dat het al de 16e keer is dat de wandeltocht gelopen gaat worden. "Dat hebben we met onze vrijwilligers goed voor elkaar!"

De routes die ze gaat uitzetten, legt Oosting eerst op de fiets af om te zien of de afstand een beetje klopt. Daarna gaat het te voet bekeken worden. Zo kwam ze er kortgeleden achter dat niet alle paden meer beschikbaar zijn, teruggegeven aan de natuur of juist bij de akkervelden getrokken. "En dat is echt heel erg jammer, prachtige routes kunnen zo niet meer gebruikt worden helaas," aldus Oosting. "Dan maar nieuwe gaan uitstippelen en zo kom je ook nog eens ergens anders natuurlijk!" Bij het uitzetten van de routes moet altijd rekening worden gehouden met de rustplek. Bij de 25 km tocht moet de eerste toch wel rond de 10 km zitten.Er gaat heel wat werk in zitten en het is handig als je de omgeving goed kent. Dat zit bij Oosting wel goed, ze heeft hier bijna alle paden zelf al wel bewandeld met haar vriendinnen.

Rode Kruis Wandeltocht op 4 november

De afstanden die kunnen worden gelopen zijn 5, 10, 15, 20 en 25 km. De start en finish is, voor alle afstanden, bij de Vroolijke Frans in Broek vanaf 9.00 uur waar men zich ter plekke kan inschrijven. Voor leden van de wandelbond bedraagt de deelname € 2.50, overige deelnemers € 3.50.

Oosting is die dag op de fiets te vinden. Zij controleert samen met andere vrijwilligers de route en de rustpunten. En na de wandeling halen zij alle bordjes en paaltjes weer op van de routeaanduidingen.

Zoals gewoonlijk gaat de opbrengst van deze wandeltocht naar afdeling Brummen-Eerbeek-Hall-Loenen van het Rode Kruis. Zo kunnen de vrijwilligers weer hun goede werk blijven doen in de eigen regio voor de mensen die er wonen.

Uit de krant

Elwin en Berry met het bord. Foto: Antoinette.
25 jarig jubileum klaverjascommissie vv SHE Algemeen 1 uur geleden
Afbeelding
Loenermark zoekt teambegeleiders G-senioren Algemeen 1 uur geleden
Foto: Freepik.
Fotoactie voor Jonge Mantelzorgers Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Cadeautje voor de jonge mantelzorger Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Boekstartdag bij de bibliotheek Algemeen 20 uur geleden
Muziek verbindt, al 110 jaar.
Wilhelmina Spankeren bestaat 110 jaar. Algemeen 21 uur geleden
Lekker smullen. Foto: Elvira Maatkamp.
Herenboeren bestaat 10 jaar Algemeen 14 mei, 16:19
Bijenstal aan de Voorsterweg vlakbij het spoor.
Bijen aaien in Brummen Algemeen 14 mei, 16:14
Spectaculaire foto van de Aziatische hoornaar.
Help mee met opsporen Aziatische hoornaar Algemeen 14 mei, 16:10
Het belooft een mooi buitenoptreden te worden bij de Vroolijke Frans.
Oosterhuuzens dialectkoor zingt populaire liedjes Algemeen 14 mei, 16:07
Kom deze zomer lekker tennissen, al dan niet met tennislessen.
Zomer Challenge bij de LTC Leuvenheim Algemeen 14 mei, 16:01
Afbeelding
Vertaalgidsje biedt eerste hulp bie plat praoten Algemeen 14 mei, 15:37
Jasmijn en Ferdi van Buul-Bouwman in hun tuin van de Hommelhoeve.
Open dag Natuurboerderij De Hommelhoeve Algemeen 14 mei, 15:25
Op deze kaart staat gemarkeerd waar de spandoeken hangen/
Boeren en tuinders lanceren massale publieksactie Algemeen 14 mei, 15:19