Logo brummensnieuws.nl

Windturbines van 200 meter

  Ingezonden

INGEZONDEN: Onlangs nam mevrouw of meneer J. Dekkers het de bewoners van het buitengebied kwalijk dat zij niet instemden met meer dan 200 meter hoge windturbines in het landschap. Nu droomt Dekkers over zonnepanelen; natuurlijk niet op daken van huizen, scholen en stallen; want dat vindt Dekkers lelijk. Nee, die zonnepanelen moeten in het buitengebied op de velden komen, omzoomd door windhagen. Dekkers ziet het al helemaal voor zich: kleine dieren scharrelen onder de panelen, hij/zij bedenkt zelfs dat edelherten onder een aantal hoger geplaatste panelen door kunnen. Ik zie de edelherten al toestromen vanuit de Hoge Veluwe: “kom naar Brummen, daar kun je onder de zonnepanelen lopen!!”

Heeft Dekkers trouwens wel eens naar een zonnepanelenveld gekeken dat er al langere tijd ligt? Daaronder is bar weinig mooie natuur te ontdekken, vooral ongedierte voelt zich er thuis. Maar goed, Dekkers fietst er vanuit zijn straat in de bebouwde kom alleen langs en ziet natuurlijk alleen de fraaie meidoornhagen in de berm.

Laat het landschap niet verpesten door links en rechts verspreid liggende, relatief weinig opleverende en daarom dure velden met zonnepanelen. De wereld is echt groter dan Brummen/Eerbeek. Een effectieve energietransitie vraagt een grootschalige (inter)nationale aanpak. Daar kan zelfs de oproep van Dekkers aan GroenLinks niets aan veranderen.

Oh ja, om een mogelijk misverstand te voorkomen: ik woon in een straat met uitzicht op heel veel daken met zonnepanelen.

Leo Verhoef

Brummen

T.: 0575 47 33 94                     

Meer berichten
 


Week 30

De oplossing voor week 30 is: PARELOESTER 1 - 27 - 49 - 48 - 19 - 14 - 17 - 25 - 72 - 8 - 62

De oplossing voor week 30: