Logo brummensnieuws.nl
<p>De groep Tsjechen voor het gebouw van St. Onze DROOM. Foto: Sonja Leemkuil</p>

De groep Tsjechen voor het gebouw van St. Onze DROOM. Foto: Sonja Leemkuil

Tsjechische studiereis naar ‘Onze DROOM’

BRUMMEN - Een groep Tsjechische sociaal werkers en beleidsmedewerkers maken een studiereis door Nederland en kwamen woensdagmiddag op bezoek bij Onze DROOM. Daar werden ze hartelijk ontvangen door wethouder Sjerps en het bestuur van Onze DROOM.

Later op de middag kwam ook burgemeester van Hedel de Tsjechen in Brummen verwelkomen.

De studiereis is georganiseerd door de Nederlandse afdeling van de EAPN (Europees Armoede Netwerk) op aanvraag van het Tsjechische Ministerie van Sociale Zaken. Ze zijn van dinsdag t/m zaterdag in Nederland en bezoeken tal van initiatieven.

Onze DROOM is een voorbeeld van een burgerinitiatief, geheel draaiend gehouden door vrijwilligers, zonder subsidie. Het beleid van Onze DROOM is om het ook voor mensen met een minimuminkomen mogelijk te maken mee te doen aan activiteiten. Zo worden de prijzen zo laag mogelijk gehouden. Naast de ontmoetingen en maaltijden zijn er activiteiten, zoals bloemschikken, schilderen en handwerken.

De kledingbank en het Repair Café zorgen dat veel zaken langer mee kunnen en niet hoeven te worden weggegooid. Ook worden er tal van acties georganiseerd voor mensen met een kleine beurs. Rond de kerstdagen hebben een aantal mensen hun kerstpakket beschikbaar gesteld voor mensen die geen kerstpakket krijgen. Onlangs zijn mensen in staat uitgenodigd om sportkleding op te halen. De veertien Tsjechen, onder wie een tolk en een vertegenwoordiger van het Ministerie waren zeer onder de indruk.

Meer berichten
 


Week 20

Oplossing: ARISTOCRATIE 21 - 56 - 13 - 41 - 24 - 10 - 4 - 52 - 27 - 33 - 29 - 68

De oplossing voor week 20: