Logo brummensnieuws.nl
BMK met de Brummense inwoners uit Oekraïne. Foto BMK
BMK met de Brummense inwoners uit Oekraïne. Foto BMK

Nieuw kostuum voor Brummens Mannenkoor

BRUMMEN - Het Brummens Mannenkoor heeft zaterdag 30 april op het Marktplein te Brummen. tijdens de maandelijkse boekenmarkt zijn nieuwe outfit aan het publiek laten zien. Naast dit gebeuren stond de bijeenkomst in het teken van de gevolgen van de oorlog in Oekraïne. Behalve vertegenwoordigers van de Stichting SOOB (Spoed Opvang Oekraïners Brummen) en burgemeester Van Hedel waren ook de Brummense inwoners uit Oekraïne aanwezig. Aan het eind van de presentatie gingen zij met het Brummens Mannenkoor op de foto. Daaraan vooraf werd door voorzitterJan Martens van het BMK aan de voorzitter van de stichting SOOB, Paul den Hartog, een cheque van € 500,-- overhandigd, zijnde de helft van de dagopbrengst van de boekenmarkt. Ook het publiek werd gevraagd in de blauwgele doos, dus in de kleuren van de Oekraïense vlag, een bijdrage te deponeren.

Tussentijds verzorgde het BMK een kort muzikaal intermezzo, waarbij de gekozen liederen een link hadden met de situatie in Oekraïne. Aan het begin en eind werd door het BMK het Oekraïense.volkslied gezongen en tussen door o.a. Dostoino Est van de Oekraïense componist Bortnijansky. 

Verder is het BMK onlangs gestart met het geven van een aantal concerten, speciaal in het kader van de opgezette ledenwerving. Na concerten in Rheden en Eefde worden er nog 2 gehouden in Loenen op 15 mei om 15.00 uur in het Dorpscentrum , Hoofdweg 5 en in Voorst op 9 oktober in het Dorpshuis. De entree is bij alle concerten gratis. 

Het koor repeteert elke week op de dinsdagavond vanaf 19.45 uur in het gebouw van de Stichting Welzijn Brummen (Plein 5). Iedere eerste dinsdag van de maand houdt het BMK een openbare repetitie. Een ieder is dan van harte welkom om kennis te maken met het koor.

Voor verdere info: www.brummensmannenkoor.nl

Meer berichten
 


Week 20

Oplossing: ARISTOCRATIE 21 - 56 - 13 - 41 - 24 - 10 - 4 - 52 - 27 - 33 - 29 - 68

De oplossing voor week 20: