Logo brummensnieuws.nl

Manager Riwis Zorg & Welzijn betrapt met interessante informatie

BRUMMEN/ EERBEEK - Gea Dijkhuizen, manager VVT, heeft per ongeluk laten uitlekken dat er nog al wat spannende vacatures aankomen bij de ouderenzorg van Riwis in Brummen en Eerbeek.

Er komen mooie kansen aan voor toppers in de zorg. Er staan al enkele vacatures online. Bijvoorbeeld die voor vakantiekrachten. Misschien is dat wel iets voor jou of voor je nichtje, neefje, of buurmeisje- jongen? Maar we zoeken ook een nieuwe teamleider voor onze locatie Tolzicht en verzorgenden, verpleegkundigen en twee HBO kwaliteitsverpleegkundigen.

Je kunt een mooie job, nu en in de toekomst, vinden op https://werkenbij.riwis.nl.

Renovatie Tolzicht

Woensdag 28 april hebben Veluwonen, Riwis Zorg & Welzijn,  en Zorggroep Apeldoorn de samenwerkingsovereenkomsten ondertekend voor renovatie van onze ouderenlocatie Tolzicht. We beginnen in september dit jaar en de verwachting is dat het vernieuwde Tolzicht in het eerste kwartaal van 2022 wordt opgeleverd. Riwis is blij met deze samenwerking en kijkt uit naar het resultaat!.

In de renovatie van Tolzicht staat ’Kleinschalig wonen’ voorop. Dat betekent dat  bewoners de intensieve ondersteuning die zij nodig hebben krijgen in een omgeving die zoveel mogelijk op thuis lijkt. Kleinschalig wonen kent een aantal grote voordelen. Men woont in een “buurtje” , met individuele appartementen en een gezamenlijke huiskamer. Door het samenleven in een kleine groep kennen bewoners elkaar en de medewerkers en vrijwilligers snel. Dit zorgt voor een groot gevoel van vertrouwdheid en veiligheid. De dagen kennen een duidelijke structuur met herkenbare activiteiten zoals thuis:  tafeldekken, opruimen of de krant lezen en natuurlijk wat gezellige ontspanningsactiviteiten. Huiselijkheid, herkenbaarheid en ook privacy zijn hierin belangrijk.

In het renovatietraject laten we ons begeleiden door Fame Planontwikkeling die samen met onze partners een woonzorgvisie heeft ontwikkeld om een fijne nieuwe omgeving te realiseren waarin we moderne ouderenzorg kunnen bieden. 

De Beekwal en Tolzicht voorzichtig meer open

Nu het overgrote deel van bewoners van de Beekwal en Tolzicht volledig gevaccineerd zijn, kunnen deze locaties van Riwis Zorg & Welzijn voorzichtig weer iets verder open voor bezoek. Dit gaat nog wel met de nodige voorzichtigheid omdat de besmettingscijfers in de gemeente Brummen en in de rest van Nederland nog zeer hoog zijn. De bewoners zijn nu goed beschermd tegen het virus, maar de naasten van de bewoners, een deel van de medewerkers en de vrijwilligers nog niet.

Sinds vorige maand laten we iets meer bezoek toe. Dat betekent dat er maximaal 2 bezoekers per bewoner per dag welkom zijn. Dit hoeven geen vaste bezoekers meer te zijn. Iemand die al lang niet op bezoek is geweest, kan nu ook weer ‘aan de beurt’ komen! De keuze daarbij is ook 2 bezoekers op één moment of 1 bezoeker op 2 verschillende momenten.  Naast deze aanpassing van de bezoekregeling komen er ook weer een aantal vrijwilligers vaker op Tolzicht en bij de Beekwal om onze bewoners te begeleiden en ondersteunen, en mogen bewoners weer naar de kapper op de lokaties

Uiteraard mogen de bezoekers en vrijwilligers zelf geen klachten te hebben, die duiden op het virus. Zoals hoesten, koorts, enzovoort. Ook moeten de bezoekers zich houden aan de nog steeds geldende hygiëneregels, zoals 1,5 meter afstand houden (ook in de kamers) en handen wassen.

Momenteel onderzoekt Riwis ook andere mogelijkheden voor verruiming. Dit maken we bekend via de website www.riwis.nl.  

Vakantiekrachten gezocht!

Wil jij geld bijverdienen deze zomer en eens wat anders doen dan in een supermarkt werken? Volg jij een zorgopleiding en/of  werk je graag met ouderen? Dan ben jij de vakantiekracht die we zoeken! Als vakantiekracht bij onze ouderenzorglocatie De Beekwal in Eerbeek en Tolzicht in Brummen kun je helpen bij oa. schoonmaak, verzorging en begeleiding van bewoners. Natuurlijk sta je er niet alleen voor! Dit doe je samen met een ervaren kracht.

Wat ga je doen? Als zorgstudent mag je zorgtaken uitvoeren en anders kun je denken aan schoonmaakwerk, samen een krantje lezen , koken of andere activiteiten.  Meer weten? Kijk op onze website https://werkenbij.riwis.nl

Meer berichten


Week 28

Deze week stond er geen puzzel in de krantDe oplossing voor week 45: