Logo brummensnieuws.nl
<p>Foto: L&eacute;ontine Lamers</p>

Foto: Léontine Lamers

Monumentenfotograaf maakt boek over Concordia

BRUMMEN - ‘Concordia Brummen, het verhaal over een legende van steen’, is de werktitel van een boek dat Monumentenfotograaf Léontine Lamers maakt over dit bijzondere pand, haar vorige bewoners en de mensen die daar kwamen.

“Ik heb 16 jaar in Brummen gewoond” vertelt Lamers “Ik heb zelf ervaren hoe belangrijk dit pand was voor de Brummense gemeenschap. Ook ik stond met mijn kinderen pepernoten op te vangen met sinterklaas en dronk driftig een biertje mee tijdens de kermis. Ik volg via Facebook wat er gaande is in Brummen en was blij verrast dat Bart Oudendijk en Olaf Harleman samen met een investeerder het pand kochten en een nieuw leven in het pand blazen”

Lamers werd getipt of het niet een idee zou zijn om de verbouwing van het pand vast te leggen. Dit is immers werk wat ze als Monumentenfotograaf veel doet. Lamers: “Toen ik daar verder over nadacht, realiseerde ik mij dat er meer nodig was. Dit pand kent zoveel verhalen van zowel de familie Timmer die er drie generaties gewoond en gewerkt heeft en de gebruikers die daar op welke manier dan ook iets beleefd hebben. Dat vraagt om een boek! Gelukkig zijn de nieuwe eigenaren en Harry Timmer enthousiast over dit plan. Samen met de Brummense bevolking wil ik een succes van dit boek maken”

Om die reden doet Lamers een oproep. Ze is zoekende naar verhalen en foto’s van evenementen, feesten bijeenkomsten, groot of klein, die in Concordia plaats gevonden hebben. Vooral hoort ze graag leuke, bijzondere of grappige anekdotes. Die worden verzameld en maken kans om in het boek te komen.

In het najaar zal Lamers een crowdfunding starten om het boek te kunnen maken. Wanneer het precies uitkomt is nog niet helder. Misschien eind dit jaar of begin volgend jaar. In ieder geval pas nadat Concordia zelf weer open is.

Voor wie Facebook heeft, via dat kanaal zal op de Concordia-pagina en Thuis in Brummen-pagina door Léontine Lamers berichten geplaatst worden als er nieuws te melden is.

Verhalen en foto’s kunnen gemaild worden naar Léontine Lamers info@monumentfotografie.nl. Lamers kan geen garantie geven dat het materiaal gebruikt wordt, maar antwoord krijg je altijd!

Meer berichten
 


Week 24

Deze week stond er geen puzzel in de krantDe oplossing voor week 45: