Logo brummensnieuws.nl

Brummense Fleur volgt opleiding CSI

BRUMMEN – Fleur Burgers (21jr) uit Brummen loopt in het weekend met een dienblad over een plaatselijk terras om de gasten van een hapje en/of drankje te voorzien. Doordeweeks houdt zij zich met heel andere zaken bezig. Zij volgt namelijk de opleiding Forensisch Onderzoek aan de Saxion Hogeschool in Enschede. 

Fleur Burgers is groot fan van series als CSI of Flikken en wist altijd al snel wie de dader was, tot ergernis van haar medekijkers. Maar nu ze de opleiding Forensisch Onderzoek doet, heeft ze dat nog sneller door. “Nu wil niemand meer met me meekijken naar CSI, behalve mijn medestudenten,” zegt ze schaterlachend. Ze kijkt nu al anders om zich heen, ze scant als het ware steeds haar omgeving. “Dat is toch wel een dingetje en daar moet ik een knopje voor vinden om dat uit te zetten.” Ze wilde een soort van tussenjaar doen maar toen dit op haar pad kwam, was ze er al snel zeker van. “Dit is wat ik wil doen en gelukkig werd ik ingeloot als 47e van de 80 studenten.” 

Van nature nieuwsgierig

Tijdens de opleiding komen ze veel tegen, zoals coldcases, zaken die stil liggen. “Zoals het Monstertruck drama in Haaksbergen. We mogen alles inzien en meedenken. Ik ben van nature nieuwsgierig en dan is het enorm interessant wat er achter die witte schermen gebeurt op een dergelijk moment.” Fleur zou iedereen die de opleiding wil volgen aanraden de open dagen te bezoeken maar zeker ook het boek “De wereld van de witte pakken” van Tamara Seur te lezen. Die laat ook de andere kant zien wat men op een Open Dag niet deelt.

Brede opleiding

Forensisch onderzoek wordt eigenlijk altijd uitgevoerd. Niet alleen bij een inbraak, vingerafdrukken verzamelen enz., na een brand kijken hoe die is ontstaan, bij een (bedrijfs-) ongeval, poging tot doodslag en moord. Alles waar onderzoek aan vast zit komt een forensisch team bij kijken. De opleiding duurt 4 jaar en dan kies je een specifieke richting. Fleur is er nog niet uit welke richting dat wordt. Ze vindt het interessant te weten hoe iets begonnen is, bij een ongeval is dat het kijken of er misschien iemand door rood is gereden, van de lijn is afgeweken of juist onwel is geworden en zo een ongeval heeft veroorzaakt. Maar ook het onderzoeken van een inbraak, of een moordzaak. Je kunt er ook voor kiezen om privédetective te worden. “Ik ben niet iemand die op kantoor kan zitten, maar ik wil graag veldwerk doen!”

Meer berichten
 


Week 24

Deze week stond er geen puzzel in de krantDe oplossing voor week 45: