Logo brummensnieuws.nl

Doe mee met de Mantelzorgwandeling

BRUMMEN - Knooppunt Mantelzorg Brummen organiseert vanaf dinsdag 11 mei om de week een Mantelzorg-wandeling in en rondom Brummen. Start- en eindpunt zijn Plein 5 (Stichting Welzijn Brummen). De wandelingen worden speciaal georganiseerd voor mantelzorgers en zijn ongeveer 5 kilometer lang. 

De wandelingen zullen, gezien de Coronamaatregels plaatsvinden in tweetallen. Zodra de maatregelen het toelaten zullen we in (kleine) groepjes gaan wandelen.  Wandelen met en zonder vrijwilligers van Stichting Welzijn Brummen Knooppunt Mantelzorg Brummen organiseert deze wandeling samen met twee ervaren wandel-vrijwilligers: Janny en Josje zetten de wandelingen uit en begeleiden de wandelingen. In Coronatijden betekent dit dat zij ieder met een mantelzorger kunnen starten. Het kan ook zijn dat mantelzorgers zelfstandig in tweetallen de uitgezette route willen wandelen. Het is zelfs mogelijk om je op te geven om te wandelen met een voor jou nog onbekende mantelzorger. De mantelzorgconsulenten van Knooppunt Mantelzorg zorgen er dan voor zorg dat je aan iemand wordt ‘gekoppeld’ om samen te wandelen. Het is een mooie manier om ook in contact te komen met andere mantelzorgers.

Even eruit…

De mantelzorgwandeling kan voor iedereen anders zijn: Wandelen en je verhaal kunnen delen met een vrijwilliger, wandelen om een andere mantelzorger te kunnen ontmoeten, wandelen en bijpraten met je mantelzorgende vriend of vriendin. Voor iedereen kan de wandeling wat anders opleveren. Wandelen in de buitenlucht en op verhaal komen hebben een ontspannende werking en dat is juist wat we iedere mantelzorger willen laten ervaren ‘een beetje meer lucht in de open lucht’.

Waar en wanneer

De wandelingen vinden om de week op de dinsdagmorgen plaats. Voor de maand mei organiseren we de wandelingen op dinsdag 11 en dinsdag 25 mei. De wandelingen starten om 10.00 uur en duren 60-90 minuten. Gestart wordt bij Plein 5 in Brummen met een kopje koffie/thee.

Geef je nu op voor de eerste wandeling

Wil je meedoen aan de mantelzorgwandeling? Geef je dan nu op via telefoonnummer: 0575-561988 of via de email: mantelzorg@welzijnbrummen.nl. Geef duidelijk aan of je met een vrijwilliger wilt wandelen, of dat je zelf iemand meeneemt of dat je wilt dat u gekoppeld wordt aan een andere mantelzorger. Opgeven voor de eerste wandeling kan tot woensdag 5 mei as.

Meer berichten
 


Week 18

Deze week stond er geen puzzel in de krantDe oplossing voor week 45: