Logo brummensnieuws.nl
<p>Zonder jas rondjes draaien aan het speeltoestel bij de IJssel. Foto: Marion Verhaaf</p>

Zonder jas rondjes draaien aan het speeltoestel bij de IJssel. Foto: Marion Verhaaf

Ja, daar is eindelijk het voorjaar!

GEMEENTE BRUMMEN - Wat een groot verschil in temperaturen met vorige week, toen we nog in de sneeuw probeerden vooruit te komen en de schaatsen onderknoopten voor een stukje op het ijs van het Kanaal. Deze week gaf de thermometer met gemak de 18 graden aan en konden we weer heerlijk in de tuin zitten. De inwoners van onze gemeente beginnen in de tuin te werken nu de bloemen uit de bollen al langzaam boven de grond uit komen. Dit keer stond men graag in de rij voor een lekker ijsje in allerlei smaken met of zonder slagroom. 

Het is dan ook een zeer welkome afwisseling voor iedereen. De mensen krijgen de lentekriebels en ook de vogeltjes beginnen al weer nestmateriaal te verzamelen. Het ultieme voorjaarsgevoel krijgt men veelal door de lammetjes die in deze periode al worden geboren. Vanwege corona is het echter niet mogelijk de bekende schaapskooien te bezoeken, als men onze correspondent zou toelaten, is het hek van de dam. 

De speeltuinen zijn een favoriete plek waar de kinderen weer kunnen spelen en schommelen. Hun ouders of opa’s en oma’s, zitten langs de kant volop te genieten van hun spelende kroost. Het voorjaar geeft iedereen weer nieuwe energie en men trekt er weer op uit. Op de fiets of gewoon lekker samen een wandeling maken, alles kan in het zonnetje. En soms zelfs al zonder de jas, die we vorige week nog hard nodig hadden. We worden er blij van om alles weer te zien groeien en bloeien.

Meer berichten
 


Week 15

Deze week stond er geen puzzel in de krantDe oplossing voor week 45: