Help, mijn kind verzuipt door lockdown
Logo brummensnieuws.nl

Help, mijn kind verzuipt door lockdown

BRUMMEN - Dat je kind leert zwemmen is bijna een noodzaak, zo zien de meeste ouders het in ieder geval. Nu de zwembaden helaas door de lockdown hun deuren hebben moeten sluiten, is ook de zwemles voor de jongere kinderen stil komen te liggen. Hoe nu verder dan?

Auke (5 jr) uit Brummen was in augustus 2020 gestart met de snelcursus. Hij ging één keer per week naar de les en aan het eind van de cursus was een diploma gegarandeerd. Trouw ging hij samen met zijn moeder naar de overkant van de weg, hij woont lekker dichtbij zwembad Rhienderoord. Hij kreeg les van badmeester Thijmen Jan en dat vond hij heerlijk. Zijn ouders hadden hem van te voren al vrijer gemaakt in het water, dat is ook een vereiste voor de snelcursus. En Auke was dus al lekker op weg. Maar toen kwam de eerste lockdown. Alles ging op slot en zo kwamen ook de zwemlessen helemaal stil te liggen. Gelukkig kon hij daarna weer een tijdje plonzen, maar nu was er eind vorig jaar de volgende lockdown.

Auke vond het echt heel erg leuk om naar het zwembad te gaan en dus is niet verder kunnen gaan met leren zwemmen, echt heel erg jammer. De basis heeft hij nu onder de knie en hopelijk gaan ze in de zomer toch echt wel richting het diploma. Dat hoopt mama in ieder geval.

“Waterveilig zijn is belangrijk”

Vooral voor de jongste inwoners van onze gemeente is het heel belangrijk om waterveilig te zijn. Dat betekent dat ze kunnen drijven en al een beetje kunnen zwemmen. Dit wordt dan ook driftig geoefend door Auke. Op de grond in de kamer doet hij zijn oefeningen die via filmpjes online gevolgd kunnen worden. Alle thuis zwemlesoefeningen staan op het YouTube kanaal van Sportkompas. Kikkertenen onder je kontje, groot rondje maken en plak je voeten weer tegen elkaar. Dat zijn de oefeningen voor de benen. Voor de armslag is er het pannenkoeken bakken. Hij doet dit graag en zo vaak hij kan en mag. Op de filmpjes wordt alles heel goed uitgelegd en voor gedaan. Zijn moeder zwemt normaal gesproken bij De Spreng, om lekker soepel in de spieren en de botten te blijven. Ook dat ligt allemaal stil. Zij berusten er in, want ook al is het spijtig, het is niet anders.

Meer berichten
 


Week 06

SPIEGELBEELDDe oplossing voor week 45: