Thuisonderwijs dit keer beter georganiseerd
Logo brummensnieuws.nl

Thuisonderwijs dit keer beter georganiseerd

GEMEENTE BRUMMEN - Deze week startte voor de tweede maal het thuisonderwijs ook in de gemeente Brummen. Bij een rondvraag bij verschillende ouders blijkt, dat de scholen hebben geleerd van de eerste keer en het ditmaal veel beter georganiseerd hebben. Op enkele inlogproblemen en verbindingen na, zijn de afgelopen week de leerlingen allemaal van start gegaan. De ouders moeten hier, net als de kinderen, weer aan wennen. Er wordt zo goed als mogelijk een mouw aangepast, naast het thuisonderwijs gaan hun werkzaamheden namelijk zoveel mogelijk ook door.

Kinderen van groep 6 van de Oecumenische school hadden voor de kerstvakantie al alle leerboeken lesmateriaal en gebruiksklaar Chromebook mee naar huis gekregen. Met een weektaak weten ze precies wat er elke dag gedaan moet worden. En online kan de leerkracht om uitleg gevraagd worden. “Zowel mijn zoon als ik, kunnen ongestoord ons werk doen en na werktijd sluiten we beide voldaan en tevreden onze laptops af!’’ meldde een moeder ons. “ Zonder discussies.”

Ook als de ouders zelf niet thuis kunnen werken, gaat het met het online onderwijs goed. Al is de communicatie af en toe nog wel lastig. Inlogproblemen en ook de internetverbindingen zijn niet altijd optimaal, waardoor het beeld af en toe kan uitvallen. Maar dat is nu verbeterd.
Soms wordt er gebruik gemaakt van noodopvang wanneer ouders geen vrij krijgen. Het kost hen veel vrije dagen. Een voordeel is wel dat het ‘s morgens relaxter is en het thuis samen zijn ook fijn is.

Ouders zijn trots op hun kinderen

Doordat alles meer gestructureerd is, blijkt dat de kinderen trouw te werken aan schoolopdrachten. De hulplijn met de leerkracht is dan echt onmisbaar, vooral als de ouders zelf niet thuis kunnen zijn. “Het vraagt veel van hun discipline, maar ik ben trots op ze!” zegt ons een moeder van twee jongens in groep 8 en klas 3 van het voortgezet onderwijs.

In één geval is een HBO leerling echter al sinds maart niet meer naar school geweest. Dan wordt het al een hele opgave zich weer op te laden en alleen op de kamer achter de laptop te kruipen voor de volgende onlineles.

Klasgenoten worden enorm gemist

Wel is enorm duidelijk geworden, dat de kinderen hun klasgenoten enorm missen. Als ze jarig zijn kan er niet getrakteerd worden in de klas en partijtjes kunnen al helemaal niet. Creatieve oplossingen worden bedacht, zoals drive thru felicitaties en traktaties die coronaproof worden afgeleverd, kaartjes via de post en zwaaien voor het raam. Bij anderen blijft het in de kast staan tot het eindelijk wel mag.

Meer berichten
 


Week 51

DOOPREGISTERDe oplossing voor week 45: