Logo brummensnieuws.nl

Brummense Dijkloop!

BRUMMEN - Vorig jaar was de Brummense Dijkloop de succesvolle kick-off van de Nationale Sportweek in de gemeente Brummen. Toch heeft de organisatie, Sportkompas, Top Motion Gelderland en Bertine Lentink Food & Sport Coach, er dit jaar voor gekozen om de loop als afsluiter neer te zetten. Daarom zal de Dijkloop plaatsvinden op zondag 27 september. Door deze unieke hardloopwedstrijd nu overdag te organiseren is het toegankelijker voor jong én oud. 

Uniek, dat is kenmerkend aan de hardloopwedstrijd die dit jaar voor de tweede keer georganiseerd wordt. Het is namelijk niet vanzelfsprekend dat de snelste loper wint. Men geeft van te voren een finish tijd door. De 3 deelnemers die het dichts bij hun vooraf opgegeven tijd zaten die winnen de Brummense Dijkloop. Nieuw dit jaar is de mogelijkheid om deel te nemen met een handbike of racerunner. Dit is in samenwerking met Uniek Sporten gerealiseerd.

Afstand 1 km Kidsrun start 9.30 uur
Afstand 5 km, 10 km en 10km handbike start vanaf 10.00 uur

Inschrijven en startnummer ophalen
Inschrijven kan t/m 27 september tot 30 min voor aanvang van het onderdeel. Scan hiervoor de QR-code. Iedereen wordt verzocht om het startnummer vlak voor je starttijd op te komen halen, zodat er een goede doorstroom kan zijn van deelnemers.
Bij de kidsrun en de racerunner is het niet nodig om vooraf een tijd op te geven. Hierbij winnen de eerste drie die finishen in hun eigen categorie. 

Locatie en parkeren
Piepenbeltweg 27, 6971 JH te Brummen. Parkeren is beperkt mogelijk. Daarom het verzoek aan de deelnemers om zoveel mogelijk op de fiets of hardlopend naar de locatie te komen.

Corona-maatregelen
Uiteraard wordt er door de organisatie rekening gehouden met de RIVM-maatregelen. Daarom wordt ieder gevraagd om alleen te komen. Kinderen met één begeleider. Starten word gedaan vanuit startvakken en bent u klaar met lopen? Blijf dan niet op de locatie, maar ga naar huis. De prijsuitreiking zal op een later moment plaatsvinden (online).

Voor meer informatie kijk op www.stichtingssportkompas.nl Of scan de QR-code.

Meer berichten
 


Week 38

In de krant van week 38 zat geen puzzelDe oplossing voor week 9: