Logo brummensnieuws.nl
Met Pinksteren werd er volop gebruik gemaakt van de pont tussen Brummen en Bronkhorst. Foto: Marion Verhaaf
Met Pinksteren werd er volop gebruik gemaakt van de pont tussen Brummen en Bronkhorst. Foto: Marion Verhaaf

Veerpont weer in volle vaart

BRUMMEN - De veerpontverbinding tussen Brummen en Bronkhorst heeft een tijdje stil gelegen. Dit vanwege het coronavirus en de simpele reden dat zij geen pinautomaat aan boord hebben. Contant geld aannemen was voor de veerbaas Dirk Wijers en zijn medewerkers dan ook even geen optie.

Intussen zijn de regels al iets versoepeld en vaart het pontje gewoon weer heen en weer tussen het dorp Brummen en de stad Bronkhorst. De mooiste manier om de IJssel over te steken.

Dagjesmensen en toeristen

Naast het gebruikelijke werkverkeer tussen Brummen en Bronkhorst, maken ook zeer veel dagjesmensen en toeristen gebruik van deze oversteek mogelijkheid. Op Tweede Pinksterdag stond er een behoorlijke rij te wachten op de overtocht. De mensen die net de overtocht hebben gemaakt, verlaten de pont altijd als eerste en enkele fietsers hadden toch moeite met de steile oever en moesten afstappen. Dan kunnen de wachtende rustig de pont op rijden of lopen. Mede vanwege het prachtige weer was het druk bij de pont. Hoe vaak de pont op deze dag heen en weer is gevaren, viel niet te zeggen, maar vaak was het zeker. Het merendeel bleef daarna even in het pittoreske stadje Bronkhorst.

Afstand bewaren

Er gelden geen strenge regels op de pont. Uiteraard dient men afstand te bewaren maar een mondkapje is niet noodzakelijk. Aanwijzingen van het personeel dient wel te allen tijde te worden opgevolgd. En men kan contant betalen voor de overtocht.

Meer berichten
 


Week 30

De oplossing voor week 30 is: PARELOESTER 1 - 27 - 49 - 48 - 19 - 14 - 17 - 25 - 72 - 8 - 62

De oplossing voor week 30: