Logo brummensnieuws.nl

Gids Oorlog en Bevrijding in Brummen en Eerbeek

BRUMMEN/ EERBEEK - Ter ere van 75 jaar vrijheid in Nederland heeft Stichting Brummen Eerbeek de gids Oorlog en Bevrijding in Brummen en Eerbeek gemaakt. De gids bestaat uit 30 lokale oorlogsverhalen uit de Tweede Wereldoorlog. Twee fietsroutes van 23 en 18 kilometer en één wandelroute van 6,5 kilometer leiden u langs de omschreven locaties. De gids is te koop voor € 3,95 bij VVV Brummen in Primera Bosman en VVV Eerbeek in boekhandel Hendriks.

De vrijheid van mensen wordt op dit moment behoorlijk ingeperkt door de maatregelen tegen verdere verspreiding van het coronavirus. De aard en de orde is heel anders. Dit is te lezen in de verhalen. De routes zullen niet zo vaak worden gefietst en bewandeld als voorzien. In ieder geval niet op korte termijn. En in ieder geval niet in grote getale op de bevrijdingsdag van Brummen op 15 april 1945 en van Eerbeek op 16 april 1945. Heel jammer natuurlijk. Stichting Visit Brummen Eerbeek had de bezoekers en bewoners graag beter van dienst geweest.

Voor de samenstelling van de gids heeft Visit Brummen Eerbeek veelvuldig en dankbaar gebruik gemaakt van het boek Oorlog in een dorp aan de IJssel van Piet Willemsens. Dankzij dit boek staan er veel persoonlijke citaten van inwoners van gemeente Brummen in de gids. Er zijn ook andere bronnen geconsulteerd. Visit Brummen Eerbeek wenst een ieder veel leesplezier en veel genoegen bij het bezoeken van de locaties langs de routes.


Meer berichten
 


Week 12

RECEPTIONISTDe oplossing voor week 9: