Logo brummensnieuws.nl

THEMA-AVOND 'HUISELIJK GEWELD'

REGIO - Ixta Noa organiseert woensdagavond 26 februari een thema-avond over huiselijk geweld. Gastspreker en ervaringsdeskundige van deze avond is Anita Wix. Tijdens deze (interactieve) avond zal Anita haar ervaringsverhaal delen afgewisseld met interessante theoretische kennis. Want wat kun je doen als je denkt dat iemand het slachtoffer is van huislijk geweld, maar je weet het niet zeker. Of wat doe je als je zelf slachtoffer bent van huislijk geweld? Dit en meer informatie zal deze avond aanbod kom.

De thema-avond 'Huiselijk geweld' op woensdag 26 februari 2020 is van 19.00 uur tot 21.00 uur. Inloop vanaf 18.30 uur met koffie en thee. Locatie: Praktijkhuis Ixta Noa, IJsselkade 9 in Zutphen. Toegang is gratis, aanmelding vooraf niet nodig. Huiselijk geweld kan zowel om fysiek als psychisch geweld gaan. Anita Wix vertelt haar verhaal om inzichten te vergroten en als eyeopener voor iedereen die denkt dat huiselijk geweld vooral gaat over fysiek geweld. Als ervaringsdeskundige huiselijk geweld en taboedoorbreker geeft Anita Wix al jaren lezingen over dit ingewikkelde onderwerp. Niets is wat het lijkt... De buitenkant zegt nooit wat er aan de binnenkant gebeurt. Dat zijn dingen die in het persoonlijke verhaal van Anita Wix duidelijk naar voren komen. Het verhaal gaat ook over moed, kracht en doorzettingsvermogen. Hoe het Anita is gelukt om geen slachtoffer rol aan te nemen, want zo zegt Anita: "we hebben altijd een keuze".

Ixta Noa heeft het afgelopen jaar diverse thema-avonden over psychologische problematiek georganiseerd. Deze vinden plaats iedere laatste woensdag van de maand in Zutphen en elke tweede woensdag van de maand in Apeldoorn. Tijdens deze avond wordt een actueel thema belicht vanuit zowel expertise als ervaring. Doel van de avonden is om op een informele manier meer te weten te komen over psychische aandoeningen en het leven wat daarbij hoort. Voor mensen die daar direct of indirect mee te maken hebben, maar ook voor iedereen die wat meer daarover wil weten.

Het Praktijkhuis Ixta Noa is al meer dan 15 jaar een plek in Zutphen waar mensen met een psychisch verleden of heden terecht kunnen. Tijdens de openingstijden is er een laagdrempelige inloop waar ervaringsdeskundigen werken die iets soortgelijks hebben meegemaakt en van daaruit anderen in hun leven verder helpen.

Ixta Noa is een landelijke organisatie, die behalve Praktijkhuizen in Zutphen, Nijmegen, Enschede, Groningen en Leeuwarden, ook online hulp biedt, voorlichtingen geeft in teams, gastsprekers opleidt en op afdelingen van GGZ-instellingen ervaringsdeskundigen inzet.

Meer berichten
 


Week 12

RECEPTIONISTDe oplossing voor week 9: