Logo brummensnieuws.nl

Auke Hulst te gast in bieb

Schrijver Auke Hulst
Schrijver Auke Hulst

EERBEEK - Op woensdag 13 november komt Auke Hulst (1975) naar de Bibliotheek in Eerbeek. Hulst, die werd geboren in de buurt van het Groningse Slochteren, heeft meerdere goed ontvangen boeken geschreven. Velen ervan zijn genomineerd voor en bekroond met belangrijke literatuurprijzen.

Onlangs nog is 'Zoeklicht op het gazon' (2018) op de longlist fictie van de Bookspot Literatuurprijs verschenen. Het kreeg eerder al de prijs voor Beste Groninger Boek. In dit werk onderzoekt Hulst de psychologische ontwikkeling van de Amerikaanse president Nixon. In 2012 kwam 'Kinderen van het ruige land' uit. In dit boek was de kindertijd van de schrijver de belangrijkste inspiratiebron; opgroeiend in een 'Pippi Langkous-huis in het bos' beleefde Hulst een andere jeugd dan de meeste kinderen. Dit boek werd genomineerd voor de BNG Literatuurprijs en bekroond met de Cutting Edge Award 2013. Ook zijn romans 'Slaap zacht, Johnny Idaho' (2015) en 'En ik herinner me Titus Broederland' (2016) werden beiden voor diverse prijzen genomineerd en bekroond met de Harland Awards Romanprijs.

De liefde en passie die Hulst voelt voor muziek blijkt uit zijn boek 'Motel Songs' (2017). Dit werk heeft de VPRO Bob den Uylprijs ontvangen voor beste reisboek van het jaar. Bij dit werk hoort een album dat Hulst opnam tijdens een roadtrip die hij maakte door de Verenigde Staten. Als muzikant maakte hij bovendien nog enkele andere albums. Ook is Hulst literatuurcriticus en essayist bij onder andere NRC Handelsblad en De Standaard.

Praktische informatie Datum: donderdag 24 oktober. Aanvang 20.00 uur. Locatie is Bibliotheek Brummen. Kosten donateurs gratis / € 6,00 niet-donateurs in de voorverkoop te koop. Graag aanmelden via www.bibliotheekbrummenvoorst.nl

Meer berichten
 


Week 6

In week 6 zat er geen puzzel in de krantDe oplossing voor week 36: