Logo brummensnieuws.nl

Kerkenmarkt Eerbeek 2019 een groot succes!

EERBEEK - Zaterdag 5 oktober klokslag 9.00 uur ging de kerkenmarkt in Eerbeek van start.

In de kerkzaal was alles overzichtelijk opgesteld en gelijk al was het daar erg druk. Nieuw was het eetplein: daar werd saté gemaakt, hamburgers, oliebollen en patat gebakken. Op het eetplein was een open podium voor het goede doel: "the inspiration centre"in de Oekraine. Muzikanten, zangers konden hier gepland en spontaan gaan optreden, dat verhoogde de sfeer. De hele dag bleef het gelukkig droog en de zon liet zich zien.

In de straat stonden er kramen met van alles, grote spullen,  heel veel speelgoed, puzzels en spellen, tassen, kleden, een echte retro kraam, kerstspullen, sport, potten en pannen, hout en riet. Victory 4 all stond er met zelfgemaakte producten voor het goede doel.

In de kerk stonden er bij binnenkomst veel mooie bloemstukjes, die de dag ervoor gemaakt waren door een vaste groep vrijwilligers. Verder waren er heel veel goed gesorteerde boeken, antiek, hobbyspullen, handwerken, nieuwe spullen, curiosa.

Achter de kerk in de Bongerd waren veel platen, cd's en dvd s te koop, schilderijen, lijsten en een ruimte vol elektra.

Alle spullen waren het afgelopen jaar ingebracht (elke derde zaterdag van de maand blijft dat mogelijk in de oude Mavo aan de Derickskamp van 10.00-12.00 uur) en goed gesorteerd.

Er werden loten verkocht en in de ontmoetingsruimte draaide het rad van avontuur. Er waren vele rondes met mooie prijzen, beschikbaar door middenstand van Eerbeek. Er werd veel koffie met zelfgemaakte koek en cake verkocht.

Tegen 15.00 uur werd de uitslag van de loterij bekend,  twee prijzen zijn nog niet afgehaald;  lotnummer geel 67 en geel 113.

  • 67: belevenis bon.
  • 113: Pizza tegoedbon van la Villa.

Winnaars in bezit van deze loten kunnen zich melden bij: koster@pkneerbeek.nl

 Na afloop van de markt werd alles in een paar uur weer afgebroken en opgeruimd en werd opbrengst bekend gemaakt: € 13. 500,--. Daarbij zijn er in het afgelopen jaar spullen verkocht via internet en is er veel oud ijzer weggebracht, in totaal heeft dat € 2600,-- opgebracht. Kortom, een mooie dag met een geweldig resultaat!

Hierbij wil de commissie iedereen heel hartelijk bedanken die heeft meegewerkt om deze kerkenmarkt tot een succes te maken. Iedereen die spullen heeft ingebracht. Alle vrijwilligers, voor en achter de schermen. (in kramen, bakken/braden, catering, sorteerders, opbouwers, sjouwers, opruimers) En natuurlijk de Eerbeekse middenstand die prijzen ter beschikking heeft gesteld!

Meer berichten
 


Week 21

SCHIEREILANDDe oplossing voor week 9: