Afbeelding

Eerbeekse papiermakers in de loopgraven

Ingezonden

INGEZONDEN: Nadat door enkelen, die menen dat de papierindustrie vervuilend werkt en dat er gezocht moest worden naar andere werkgelegenheid, hadden andere Eerbekenaren hier al op gereageerd. Ook organiseerde het CDA een bijeenkomst betreffende het behoud van deze Eerbeekse industrie. Nu vertelden papiermakers hún verhaal in een twee-pagina’s tellende advertorial. 

Werknemers van Stora Enzo De Hoop, Neenah Coldenhove en Folding Boxboard Eerbeek vertellen in het Brummens Nieuws (BN) HUN mening over de Eerbeekse papierindustrie en haar toeleveringsbedrijven. Zij verkondigen als tegenreactie op wat sommige mensen, die waarschijnlijk niet in deze industrie werken en voor een groot deel ook niet in Eerbeek wonen, wat deze industrie voor iedereen in de gemeente Brummen betekent. En dat ZONDER de huidige milieueisen te negeren. Hun verhaal is nou precies wat er in Eerbeek in deze industrie gaande is.

Je behoort niet de Eerbeekse papierindustrie als een dood vogeltje te bestempelen en daarbij ALLE werknemers in de toeristische sector te willen plaatsen. Onmogelijk, hoe bedenken ze het! Zij die het artikel in het BN goed hebben gelezen zien het grote belang van deze industrie. Ooit werd er in het tv-programma ‘Zomer in Gelderland’ de vraag aan een Eerbekenaar gesteld wat de bijna 400 jarige papierindustrie voor de regio betekende. Het antwoord: ,,Dat wat in Eerbeek wordt verdiend, kan worden uitgegeven in Brummen.” Een langdurig applaus van het talrijke publiek was het gevolg. Met andere woorden; zeer belangrijk voor de economie in Brummen en daarbuiten. In landelijke en Europese supermarkten, drogisterijen en apotheken vind je veel product-verpakkingen die in Eerbeek zijn geproduceerd. Bovendien vindt 90%(!!) van de Eerbekenaren het goed wonen in ‘Papierdorp’, met daarnaast de realisatie van sociaal-maatschappelijke zaken als een verwarmd zwembad en sponsoring van diverse aard. Hulde aan de Eerbeekse papiermakers, met inachtneming van de huidige en toekomstige milieu-eisen. Lang leve het (8 x recyclebare!!) papier/vouwkarton. En daar kan zelfs ONS Eerbeek-Brummen niet omheen.

Bruno de Vries.

Overdekte vlooienmarkt te Zelhem. Foto: Animo Vlooienmarkten
Grote Vlooienmarkt te Zelhem Algemeen 9 uur geleden
Burgemeester van Hedel deelde mee hoe dingen tot stand zijn gekomen. Foto: Monique Schuite
Krijgt Brummen een AZC? Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Wat is nog normaal? Ingezonden 21 uur geleden
Foto: Gemmeke Caron
Brummense groep grootouders voor het klimaat opgericht Algemeen 21 uur geleden
Waar, waarom en hoe groeien deze bomen?
Basiscursus bomen van de Veluwezoom Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Wilders in Brummen Columns 21 uur geleden
Foto: P Rozendal
Eendracht verzorgt uniek feestconcert Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Oud Eerbeek Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
De Leuvenheimse vlag Algemeen 21 uur geleden
Trotse eigenaren Hanno en Danielle. Foto: Monique Schuite
Met Hanno optiek de toekomst in kijken Algemeen 21 uur geleden
Foto ter illustratie.
Het eerste vliegtuig en de eerste auto in Leuvenheim Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Asielzoekers in Brummen? Ingezonden 21 uur geleden
Afbeelding
NLdoet actie op 16 maart bij vv Loenermark Algemeen 22 feb, 10:36
Afbeelding
SWB organiseert: "Contactgroep Omgaan met verlies en rouw" Algemeen 22 feb, 09:00