Afbeelding

Speciaal raadsforum op 3 juni over Perspectiefnota 2022-2025

Gemeentenieuws

Naast de perspectiefnota staan ook vier andere (financiële) voorstellen op de agenda van het raadsforum. Zo bespreekt de gemeenteraad de jaarrekening over 2020: heeft de gemeente de vooraf afgesproken doelen behaald en wat zijn de financiële effecten daarvan? Een ander inhoudelijk voorstel is de eerste bestuursrapportage over het huidige jaar 2021. En naast de bespreking van de concept-Perspectiefnota 2022-2025 bespreekt de raad ook de risico-inventarisatie voor het bepalen van de weerstandsreserve en de meerjarenprognose voor de gemeentelijke grondexploitaties. De agenda met alle bijhorende stukken vindt u op www.brummen.nl/gemeenteraad.

 

BRUMMEN/ EERBEEK – De gemeenteraad buigt zich op donderdagavond 3 juni tijdens een speciaal raadsforum over enkele kortgeleden door het college gepresenteerde financiële documenten. Eén van de documenten is de perspectiefnota. Dit document geeft een belangrijke doorkijk naar de komende vier jaren (2022 tot en met 2025). Voordat de gemeenteraad op donderdag 17 juni 2021 zich hierover uitspreekt, is er op 3 juni een speciaal forum waarbij iedereen die dat wil zijn of haar mening hierover kan geven. De uitkomsten van dit (raads)debat over de perspectiefnota werkt het college verder uit in de begroting voor volgend jaar. 

Perspectiefnota geeft richting in financieel herstelplan

De perspectiefnota is een zeer belangrijk document waarmee de gemeente richting geeft aan de later dit jaar op te stellen programmabegroting. Maar dit jaar staat de perspectiefnota vooral in het teken van het financieel herstelplan, een belangrijk onderdeel in de afspraken met de provincie Gelderland over het preventief financieel toezicht. Dit moet in de komende jaren leiden tot een versterking van de (financiële) positie van de gemeente. Aan de hand van de perspectiefnota die het college heeft gepresenteerd, kan de raad nu een inhoudelijke discussie voeren over de gewenste inhoudelijke koers om toe te groeien naar een sterkere financiële positie. Het is een taak voor de gemeenteraad om hiervoor kaders vast te stellen. Inhoudelijk en ook financieel. De concept-perspectiefnota is te lezen op www.brummen.nl/perspectiefnota. Daar vind u ook de eerste bestuursrapportage 2021 en de jaarstukken over 2020.

Hoe kan ik inspreken? 

Het forum is bij uitstek een kans voor inwoners en vertegenwoordigers van organisaties om in te spreken over de onderwerpen die op de agenda staan. Ook als het gaat om een belangrijk koersdocument zoals de perspectiefnota. Wilt u hiervan gebruik maken, dan kunt u zich vooraf melden bij de griffie van de raad. Dit kan via een mailtje naar griffie@brummen.nl of via het telefoonnummer (0575) 56 82 33. De griffie bespreekt dan met u hoe u uw mening kenbaar kunt maken. Want vanwege het coronavirus vergadert de gemeenteraad op 3 juni digitaal. Om deze gewijzigde inspraakmogelijkheid goed vorm te geven, vragen we insprekers zich uiterlijk 1 juni bij de griffie te melden. 


Vergadering online te zien
Gelet op het belang van een goed inhoudelijk en levendig debat over de perspectiefnota, vindt de openbare besluitvormende vergadering op 17 juni plaats in het provinciehuis in Arnhem. Dit omdat hier de faciliteiten zijn voor alle raads- en collegeleden om fysiek in één ruimte te vergaderen. Er wordt dan rekening gehouden met alle geldende coronamaatregelen. Iedereen kan deze raadsvergadering, evenals het forum op 3 juni, live volgen via de website van de lokale omroep en die van de gemeente.

Uit de krant

Afbeelding
'Supply chain' Columns 26 apr, 11:25
Afbeelding
Oud Eerbeek Algemeen 26 apr, 09:00
Uitleg van het Talentteam Papendal.
Clinic voor jeugd bij Bruvoc Algemeen 26 apr, 09:00
Het gebied achter de Molenstraat. Foto: Google Earth.
Grasland wordt tuin, maar er verandert niets Algemeen 26 apr, 09:00
John van Unen en Pouwel Inberg zetten eerste stappen op klompenpad: Hallsekerkepad. Foto's: Monique Schuite
Muzikale wandeling met een prachtig gedicht op het Hallsekerkepad! Algemeen 26 apr, 09:00
Afbeelding
Kennismaken met de herenboerderij Algemeen 26 apr, 09:00
De vier oude dorpsdichters heten je van harte welkom!
Gezocht: Vijfde dorpsdichter gemeente Brummen Algemeen 26 apr, 09:00
Stoomtrein arriveert in Eerbeek. Foto: Jan Willem Bommelje.
Met de stoomtrein aan de wandel Algemeen 26 apr, 09:00
Harry Tabor voor zijn Primer. Foto: Vincent van Laar.
"Veiligheid winkelgebied is niet hip" Algemeen 26 apr, 09:00
Afbeelding
Geslaagde informatieavond voor Burgerhulpverleners Algemeen 26 apr, 09:00
Regen en wind werd getrotseerd voor mooie waardecheques. Foto: Rutger Jongejan
Ondanks buien: Geslaagde Andreasmarkt Algemeen 26 apr, 09:00
Afbeelding
Verbeteren veiligheid Eerbeeks winkelgebied Algemeen 26 apr, 09:00
Afbeelding
Bloemen op het Oranje Nassauplein Algemeen 26 apr, 09:00
Feestelijke opening met 4 out of 5. Foto: Victor Krijt.
Opening van de het seizoen Eethuis de veerstoep Brummen Algemeen 26 apr, 09:00