Oproep:
Oproep: "Geef Eva (18) toekomst!"

Maak de operatie voor Eva mogelijk en doe mee aan de crowdfundingsactie!

Algemeen

BRUMMEN - Al twee jaar lang ligt Eva Peelen (18) in een prikkelarme, donkere kamer. Ze kan geen bezoek ontvangen, niet lopen en geen televisie kijken. Deze jonge dame lijdt aan CCI/AAI, een levensbedreigende aandoening waarbij de bovenste nekwervels te veel ruimte hebben om te bewegen. Hierdoor komt er druk te staan op Eva haar hersenstam, de plek waar vitale functies zoals de ademhaling en hartslag geregeld worden. Haar enige hoop is een operatie in Barcelona, die gepland staat voor 14 september 2020. Om de operatie te financieren zijn vrienden, buren en familie een crowdfundingsactie gestart.

“Eva was een sportieve, kleurrijke meid, met een veelbelovende toekomst voor zich. Ze had een actief sociaal leven met vrienden en vriendinnen, en het was haar droom om later als verpleegkundige op de ambulance of spoedeisende hulp te werken. Tot ze ziek werd.”, vertelt haar vader Jacco Peelen, een van de initiatiefnemers van de crowdfundingsactie.

Diagnose ME

Vijf jaar geleden, toen Eva naar de middelbare school ging, begonnen de eerste lichamelijke klachten. Ze had een constant gevoel van verzuring in haar benen en kreeg meerdere keren per dag een zeer pijnlijke spierkramp in haar nek. In de twee jaar die volgden, heeft zij allerlei onderzoeken gehad, maar een diagnose bleef uit. Ondertussen kreeg Eva steeds meer lichamelijke klachten, zoals aangezichtspijn, een stekende pijn achter haar oog, spierkrampen in haar armen en handen en voedselallergiee¨n. Op een dag was ze zo uitgeput, dat ze in bed ging liggen en een maand lang hele dagen sliep. Uiteindelijk volgde in 2018 de diagnose ME, een chronische vermoeidheidsziekte.

De ouders van Eva leggen zich niet bij deze diagnose neer. Op verschillende fora lezen zij over CCI/AAI. De symptomen zijn gelijk aan de klachten die Eva ervaart. Om vast te stellen of ze deze aandoening heeft, is een zittende MRI nodig - iets dat in Nederland niet meer wordt gedaan. In juni van dit jaar moet Eva daarom met een ambulance naar Hannover. Uit deze scan blijkt dat zij inderdaad CCI/AAI heeft. Er is weer perspectief, want met een operatie kunnen de zwakke wervels vastgezet worden. De familie van Eva besluit een crowdfundingsactie op te zetten om deze operatie te bekostigen, zodat Eva haar toekomst terugkrijgt.

Stichting ‘Geef Eva Toekomst’

 Ze richten, samen met vrienden, familie en buren, de stichting ‘Geef Eva Toekomst’ op. De stichting heeft als doel om €125.000 euro op te halen. Met dit bedrag kan de ambulancevlucht, de operatie en het verblijf in Barcelona bekostigd worden. “We hebben er alle vertrouwen in dat wij het geld bij elkaar gaan krijgen, en we hopen van harte dat mensen ons willen helpen door te doneren via geefevatoekomst.nl. Help ons alstublieft om Eva haar toekomst terug te geven.”, sluit Jacco Peelen af. Ook collega’s van Jacco dragen bij aan de crowdfunding en slaan handen in e´e´n om acties te organiseren om geld in te zamelen. Hierover zal later gecommuniceerd worden via de verschillende netwerken. Ondanks dat het vakantieperiode is en de accommodaties van Sportkompas gesloten zijn worden er voorbereidingen getroffen voor sportieve events.

Steun Eva ook en doneer via www.geefevatoekomst.nl

Afbeelding
Oortveldruiters gaan weer oliebollen verkopen! Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Kerstoptredens Popkoor Young Voices Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe taalvrijwilligers bij de Bibliotheek Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Drie-koren WINTERCONCERT. Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Kerstnachtdienst in Loenen Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Midwinterconcert Wilhelmina Spankeren Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Schrijfmarathon Amnesty International Algemeen 29 nov., 14:19
Afbeelding
Hoogste punt Veluwe, met duister verleden Algemeen 29 nov., 13:12
Afbeelding
GEZAMENLIJK KERSTCONCERT PHOENIX EN BRUMMENS MANNENKOOR Algemeen 29 nov., 12:52
Afbeelding
Doorstappen in de Imbos. Algemeen 29 nov., 12:35
Afbeelding
Oud papier Eerbeek Algemeen 29 nov., 12:33
Afbeelding
Grote Clubactie breekt records! Algemeen 29 nov., 11:21
Afbeelding
Oliebollenactie van Vrienden van Loenense Bossen Algemeen 29 nov., 11:17
Afbeelding
Comedy Night bij de Vroolijke Frans Algemeen 29 nov., 11:16