Jelle van de Ridder, gastexposant
Jelle van de Ridder, gastexposant Foto: Thijs de Groot

Zomerse kunst- en fietsroute ART- Brummen

Algemeen

BRUMMEN/ LOENEN - De kunst- en fietsroute ART- Brummen vindt plaats op 25 en 26 juli van 12:00 tot 17:00 uur door de prachtige Veluwezoom richting rivier de IJssel. Uiteraard gelden tijdens dit weekend ook de huidige corona-maatregelen, o.a. voldoende afstand houden van elkaar. Om deze reden zullen de drie ateliers van An Compagne (2); Trudy Dijkstra (3) en Analies Martin (8), NIET geopend zijn. Hun kunstwerken zullen bij Mieke Diekmann (1) in Loenen te bewonderen zijn.

Van daaruit is het een prachtige route door het landschap van de Veluwezoom naar het dorp Brummen waar de overige vier locaties op loopafstand van elkaar te vinden zijn. Aan de Eerbeekseweg 13 A in Loenen, in de galerie en beeldentuin van Mieke Diekmann (1) zijn niet alleen haar eigen schilderijen en bronzen beelden te zien. De drie deelnemers van Art Brummen, die helaas niet in eigen atelier kunnen exposeren, laten bij Mieke een mooie collectie van hun werk zien. An Compagne heeft prachtige aquarelletjes gemaakt van de IJssel en ook een aantal van haar olieverf schilderijen zijn er te zien waaronder een werk uit het jaarthema Jan Mankes. In hetzelfde thema werkt Trudy Dijkstra in haar olieverfschilderijen. Onder meer heeft ze de prachtige uil in een andere setting geschilderd. Analies Martin laat verschillende objecten in keramiek zien.

Daarnaast zijn er de kleurrijke schilderijen en stenen beelden van Jolanda van Hattum: de bronzen beelden van Lilli Cohen en de sieraden van o.a. Hetty Zuidgeest (titanium) en Henry Lenferink (zilver en brons) te vinden en nog veel meer moois. Er is een leuke looproute gecreëerd zodat u op uw gemak alles kunt bekijken.


“Beeldkracht, tijd en ruimte in proces samengebald”. Piet van Middelaar (4), zijn beeldentuin en atelier zijn te vinden aan de Burg.de Wijslaan 22 in Brummen, Veelzijdig kunstenaar niet alleen beeldend maar ook in woorden.
 “Te midden van alle woorden die wij dagelijks uiten, huist er ook een verlangen in mij om stenen tot spreken te brengen en kleuren, vermengd met allerlei materialen, hun eigen verhaal te laten vertellen.” Hij hoopt dat er voor de bezoeker bij het zien van zijn werk ruimte open blijft voor een eigen zienswijze en beleving.

Bij Otto Koedijk (5) aan de Zegerijstraat 35 in Brummen vinden we niet alleen zijn prachtige houtkunst maar ook het werk van Jelle van de Ridder. Schalen met een verhaal, bollen met barsten, puzzels met slaap, altijd van hout uit de regio: “weet je van de boom, dan weet je van het hout”.
Schilderen is voor Jelle een zoektocht. Hij wil graag de oneindige complexiteit van de natuur laten zien. Als ingenieur heeft dit zijn interesse, maar ook ziet hij om zich een en bij zichzelf dat we afgeleid worden door elektronische apparatuur, de hedendaagse realiteit. Aandacht voor de natuur terughalen d.m.v. zijn schilderijen, begonnen met portretten maar nu ook landschappen en stillevens.

 
Op Zegerijstraat nr.7a in Brummen is het ruime en lichte atelier van Annie Elissen (6), te vinden achter huis. Hier hoopt zij in het najaar weer te kunnen starten met haar cursussen en workshops. Momenteel werkt zij veelal met acryl niet alleen op doek maar ook op objecten; afhankelijk van het materiaal zal zij dan bijv. ook gebruik maken van porseleinverf, glasverf enz. Inspiratie halen uit de schoonheid van het alledaagse, zowel buiten als binnen, koeien en kippen maar ook stillevens met Delfts Blauw en levende dieren.


‘Spelen met klei". Joop van Ulden (7) aan de Kerkstraat 6 in Brummen creëert met veel fantasie zijn prachtige vogel- en voederhuisjes. Zij voeren tegenwoordig de boventoon in het atelier van Joop. Er zijn al verscheidene nestjes uitgebroed en de voederhuisjes zijn zeer gewild in de winter. Het zijn allen handgemaakte unica's en ze kunnen de winter weerstaan. Het maken van keramische waterornamenten en fonteinen heeft Joop achter zich gelaten. Zij zijn sfeerbepalend, een rustpunt in tuin en vijver. De collectie die er nog staat is uiteraard nog te koop.

Alle verdere informatie, tel.nrs., websites enz. zijn te vinden op: www.art-brummen.nl.

Uit de krant

Afbeelding
'Supply chain' Columns 26 apr, 11:25
Afbeelding
Oud Eerbeek Algemeen 26 apr, 09:00
Uitleg van het Talentteam Papendal.
Clinic voor jeugd bij Bruvoc Algemeen 26 apr, 09:00
Het gebied achter de Molenstraat. Foto: Google Earth.
Grasland wordt tuin, maar er verandert niets Algemeen 26 apr, 09:00
John van Unen en Pouwel Inberg zetten eerste stappen op klompenpad: Hallsekerkepad. Foto's: Monique Schuite
Muzikale wandeling met een prachtig gedicht op het Hallsekerkepad! Algemeen 26 apr, 09:00
Harry Tabor voor zijn Primer. Foto: Vincent van Laar.
"Veiligheid winkelgebied is niet hip" Algemeen 26 apr, 09:00
Stoomtrein arriveert in Eerbeek. Foto: Jan Willem Bommelje.
Met de stoomtrein aan de wandel Algemeen 26 apr, 09:00
De vier oude dorpsdichters heten je van harte welkom!
Gezocht: Vijfde dorpsdichter gemeente Brummen Algemeen 26 apr, 09:00
Afbeelding
Kennismaken met de herenboerderij Algemeen 26 apr, 09:00
Afbeelding
Geslaagde informatieavond voor Burgerhulpverleners Algemeen 26 apr, 09:00
Regen en wind werd getrotseerd voor mooie waardecheques. Foto: Rutger Jongejan
Ondanks buien: Geslaagde Andreasmarkt Algemeen 26 apr, 09:00
Afbeelding
Verbeteren veiligheid Eerbeeks winkelgebied Algemeen 26 apr, 09:00
Afbeelding
Bloemen op het Oranje Nassauplein Algemeen 26 apr, 09:00
Feestelijke opening met 4 out of 5. Foto: Victor Krijt.
Opening van de het seizoen Eethuis de veerstoep Brummen Algemeen 26 apr, 09:00