Afbeelding

Kinderboerderij Kiboe wordt een echte ontmoetingsplek

Algemeen

EERBEEK - Wie de afgelopen maanden langs Kinderboerderij De Kiboe is gewandeld of gereden zal ongetwijfeld zijn opgevallen dat er veel bedrijvigheid was, met name aan de centraal gelegen boerderij. Ondanks het feit dat door de Corona-crisis maakte dat de toegangshekken voor het publiek gesloten zijn, werd de centraal gelegen boerderij flink aangepakt. De boerderij is omgetoverd tot een grote, mooie, gezellige plaats waar zowel dagbesteding als ontmoeting kan plaatsvinden.

Sinds de heropening van de Kiboe vorig jaar, toen ook een samenwerking is aangegaan met dagbesteding Buytenplaats Zigtrijk, is er steeds meer activiteit te bespeuren. Al sinds de oprichting van de Kiboe zijn er zorgpartijen actief die dagbesteding bieden. Het verschil echter met Zigtrijk is dat het dagbesteding aan diverse doelgroepen tegelijk biedt: mensen met een licht verstandelijke beperking, mensen met een psychische kwetsbaarheid en vitale mensen met dementie.

Wat belangrijk blijft op de Kiboe is ontmoeting. Maar anders dan voorheen wordt nu de nadruk gelegd op ontmoeting tussen zowel jong als oud. Vandaar dat de naam wordt gewijzigd naar ‘Dorpsboerderij’, een plek waar jong en oud elkaar kan ontmoeten. De bedoeling is dat er activiteiten gaan worden georganiseerd die daarop aansluiten. Deze gaan op het buitenterrein en op termijn ook binnen in de boerderij plaatsvinden.

Per 18 juli 2020 is het buitenterrein van de Kiboe tussen 12.00 en 16.00 uur weer open voor het publiek. Wel worden de coronamaatregelen in acht gehouden. Dit betekent dat er maximaal 30 kinderen en hun ouders tegelijkertijd de Kiboe bezoeken. Tevens wordt gevraagd om de 1,5 meter regel in acht te nemen.

Tot slot blijven donateurs en vrijwilligers erg belangrijk om dit alles te mogelijk te maken. De Kiboe ontvangt namelijk geen subsidies en wil graag een ontmoetingsplek midden in Eerbeek blijven.

Uit de krant

Foto ter illlustratie.
Naar Parijs Ingezonden 7 uur geleden
Het is oppassen geblazen in het groengebied voor overstekend wild. Foto: LDG Fotografie.
Motorrijder zwaargewond in Loenen Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Samen gezond oud worden in Empe en Tonden Algemeen 1 mei, 12:57
Moederdag met high tea en
Moederdag met live muziek bij de Vroolijke Frans Algemeen 30 apr, 13:31
Afbeelding
Claptunes eindelijk in Brummen Algemeen 30 apr, 13:20
Regionale talenten te beluisteren in Buurthuis.
Open Podium in Buurthuis Leuvenheim Algemeen 30 apr, 13:14
Landgoed Middachten ligt prachtig in De Steeg. Foto: Middachten.nl
Verhalen over landgoed Middachten Algemeen 30 apr, 11:45
Afbeelding
Eerbeek Schoon voor een afval vrij dorp Algemeen 30 apr, 11:37
Afbeelding
Oud papier Eerbeek Algemeen 30 apr, 11:29
Het ABBA projectkoor zong op verzoek nogmaals 'Waterloo'.
Waar een klein koor groot in kan zijn Algemeen 30 apr, 11:26
Met batdetectors zijn geluiden van vleermuizen te ervaren.
Vleermuizen mystiek en mysterieus Algemeen 30 apr, 11:19
Koninklijke onderscheiding door burgemeester van Rumund(lb) voor Barbara Heldring(rb), Hanny Rodijk-Poeze(ro), Herman Huisken(l) en Theo van Enckevort(lo). Foto's: Monique Schuite
Waarnemend burgemeester van Rumund reikt Koninklijke onderscheidingen uit. Algemeen 26 apr, 12:30
Afbeelding
'Supply chain' Columns 26 apr, 11:25
Afbeelding
Oud Eerbeek Algemeen 26 apr, 09:00