Wout van den Broek (links), locatie manager Oranjeborg Loenen en Gerrit Blom (rechts), bestuurslid algemene zaken Loenermark.
Wout van den Broek (links), locatie manager Oranjeborg Loenen en Gerrit Blom (rechts), bestuurslid algemene zaken Loenermark.

Samenwerking Loenermark en Oranjeborg

Algemeen

LOENEN - Voetbal vereniging Loenermark en zorginstelling Oranjeborg, beiden uit Loenen, gaan samenwerken. Maatschappelijke betrokkenheid staat bij hun allebei hoog in het vaandel. Nu zorginstelling Oranjeborg ook een locatie in Loenen geopend heeft, hebben ze elkaar snel gevonden en ligt samenwerking dan ook voor de hand. Oranjeborg heeft naast Loenen ook vestigingen in Epe, Havelte, de Wijk en Biddinghuizen.

Het oorspronkelijke plan was vanaf half maart te starten, door de COVID-19 ontwikkelingen heeft dit vertraging opgelopen. Nu de maatregelingen versoepelt zijn kan de samenwerking starten.

Oranjeborg vindt het belangrijk om iets terug te kunnen doen voor de maatschappij. De cliënten hebben een afstand tot de arbeidsmarkt en vallen vaak buiten de boot door hun verstandelijke beperking en soms onbegrepen gedrag. Door middel van een zinvolle en nuttige dagbesteding worden bewoners gestimuleerd een bijdrage te leveren aan de maatschappij. Op tijd uit bed, een goed ontbijt en dan samen aan het werk. Gewoon serieus werk dat ertoe doet. Daar waar bewoners eerder tot maatschappelijke overlast zorgden, dragen zij nu hun steentje bij. Oranjeborg weegt daarbij voortdurend af welke bijdrage dit kan leveren aan de waardigheid van de cliënt, alsmede aan het vervullen van zijn verantwoordelijkheid als ‘goede buur’. Loenermark wil graag meer zijn dan een doorsnee voetbalvereniging en biedt hier dan ook graag de mogelijkheid toe. 

Loenermark is al een tijdje bezig met het anders organiseren van het onderhoud. De onderhoudscommissie, die alle onderhoud coördineert, geeft hier invulling aan. Wat is direct nodig en wat kan nog wel even wachten? Zeker voor de wekelijkse onderhoudsklussen zijn extra handjes welkom. De vergrijzing van de woensdagmiddag onderhoudsploeg speelt hier ook een rol bij.

Locaties van Oranjeborg hebben al de nodige ervaring met het onderhouden van verschillende sportcomplexen. Daar wordt Loenermark nu aan toegevoegd. De bewoners van Oranjeborg voeren, onder begeleiding van een medewerker van Oranjeborg, diverse onderhoudswerkzaamheden uit. Met Loenermark is overeengekomen dit wekelijks op een vaste ochtend te doen. De werkzaamheden worden uitgevoerd zonder dat er een financiële vergoeding tegenover staat, een win-win situatie. Zowel zorginstelling Oranjeborg als voetbalvereniging Loenermark hopen dat het een succesvolle samenwerking voor de lange termijn wordt.

Uit de krant

Afbeelding
'Supply chain' Columns 26 apr, 11:25
Afbeelding
Oud Eerbeek Algemeen 26 apr, 09:00
Uitleg van het Talentteam Papendal.
Clinic voor jeugd bij Bruvoc Algemeen 26 apr, 09:00
Het gebied achter de Molenstraat. Foto: Google Earth.
Grasland wordt tuin, maar er verandert niets Algemeen 26 apr, 09:00
John van Unen en Pouwel Inberg zetten eerste stappen op klompenpad: Hallsekerkepad. Foto's: Monique Schuite
Muzikale wandeling met een prachtig gedicht op het Hallsekerkepad! Algemeen 26 apr, 09:00
Harry Tabor voor zijn Primer. Foto: Vincent van Laar.
"Veiligheid winkelgebied is niet hip" Algemeen 26 apr, 09:00
Stoomtrein arriveert in Eerbeek. Foto: Jan Willem Bommelje.
Met de stoomtrein aan de wandel Algemeen 26 apr, 09:00
De vier oude dorpsdichters heten je van harte welkom!
Gezocht: Vijfde dorpsdichter gemeente Brummen Algemeen 26 apr, 09:00
Afbeelding
Kennismaken met de herenboerderij Algemeen 26 apr, 09:00
Afbeelding
Geslaagde informatieavond voor Burgerhulpverleners Algemeen 26 apr, 09:00
Regen en wind werd getrotseerd voor mooie waardecheques. Foto: Rutger Jongejan
Ondanks buien: Geslaagde Andreasmarkt Algemeen 26 apr, 09:00
Afbeelding
Verbeteren veiligheid Eerbeeks winkelgebied Algemeen 26 apr, 09:00
Afbeelding
Bloemen op het Oranje Nassauplein Algemeen 26 apr, 09:00
Feestelijke opening met 4 out of 5. Foto: Victor Krijt.
Opening van de het seizoen Eethuis de veerstoep Brummen Algemeen 26 apr, 09:00