Afbeelding

Basisscholen kijken uit naar kinderen

Algemeen

REGIO - De basisscholen en de kinderopvang gaan vanaf 11 mei weer open, zij het op een aangepaste manier. Leerlingen krijgen onder meer (ongeveer) de helft van hun lestijd weer les op school, in kleinere groepen. Veel leerlingen zullen vooruitzien naar het moment dat zij hun klasgenootjes weer zien. Zeker zijn er ouders die wat extra rust goed kunnen gebruiken. En de scholen: die hebben er ook zin in, blijkt uit een rondgang langs wat Brummense scholen.

Het team van Expeditie 24/7 is heel erg blij de kinderen weer in het echt te zien, in te plaats van via een beeldscherm. Ze werken toe naar het nieuwe normaal, de ouders en het hele team werken daar heel goed aan mee. Na de persconferentie waarin werd aangekondigd dat de scholen dicht moesten, stond volgens directeur Inge Rekers binnen een dag de eerste aanpassingen klaar en werden ze doorgevoerd. Eerst nog analoog en met tasjes die werden klaargezet voor de ouders die op afspraak werden opgehaald. Daarna ging het al snel online. “De kracht van de eerste weken geven mij het gevoel dat we meer kunnen dan we ooit hadden gedacht”, aldus Rekers. “Alles wat we bedenken staat bij de volgende persconferentie weer op de helling, maar iedereen schakelt super goed met ons mee.”

Expeditie 24/7 en de Oecumenische school zitten in één gebouw. Iedere school houdt zich aan zijn eigen helft en zorgen daarmee voor zo min mogelijk beweging in de school. Rekers start met het hele dagen model, mede omdat er ook buitenschoolse opvang plaatsvindt. “We gaan er zoveel mogelijk een hele normale schooldag van maken. We starten iets later dan de Oecumenische school om de vermenging van de leerlingen te voorkomen. Doordat we in units werken is het delen gemakkelijk. De ene helft op deze dag naar school, de andere helft op de volgende dag. “We gaan het samen doen met het vertrouwen van en in de ouders. We zien vanzelf, wat er eventueel bijgesteld moet worden.”

Het team van De Vossestaart is al even blij dat ze de kinderen weer gaan zien zegt directeur Nanda de Wit. “Al is het wel lastig dat alle maatregelen nu in de vakantie uitgevoerd moeten worden. Er zijn door Archipel veel protocollen opgesteld wat betreft klasindeling, hygiëne en buiten spelen. Er is een schema gemaakt waarbij steeds de helft van de kinderen per groep naar school komt. Daarbij is rekening gehouden met kinderen uit één gezin en de BSO. Ze krijgen de hele dag les en het huiswerk voor de dag erna mee. De kinderen hebben geen leerachterstand opgelopen dus de eerste dagen zullen we veel aandacht hebben voor het sociale aspect, kinderen de ruimte geven om verhalen te vertellen over de thuisperiode. De ouders zijn per mail geïnformeerd.

In Empe zien de kinderen met vreugde tegemoet: “We hebben met name de “dichtbijheid van het kind” gemist zegt directeur Mirjam Rappel J.H.Isings Empe. Wij gaan in twee shifts werken, in het halve uur daartussen moeten wij alles reinigen. Alle kinderen komen vier dagdelen naar school en om de ouders te ontlasten krijgen ze geen huiswerk mee. De vier kleuters die voor het eerst naar school moeten, komen in de vakantie kennis maken. De kleuterklassen beginnen de dag met buiten spelen zodat de ouders rustig afscheid kunnen nemen. Groep acht gaat wel een musical instuderen, we kijken nog naar een vorm waarin deze opgevoerd gaat worden.

Kindcentrum Sterrenbeek in Eerbeek laat via de site weten: “Weliswaar met een heleboel mitsen, maren, voorwaarden en eisen, maar alle teams kijken ernaar uit de kinderen straks weer te kunnen verwelkomen.”

Uit de krant

Afbeelding
'Supply chain' Columns 26 apr, 11:25
Afbeelding
Oud Eerbeek Algemeen 26 apr, 09:00
Uitleg van het Talentteam Papendal.
Clinic voor jeugd bij Bruvoc Algemeen 26 apr, 09:00
Het gebied achter de Molenstraat. Foto: Google Earth.
Grasland wordt tuin, maar er verandert niets Algemeen 26 apr, 09:00
John van Unen en Pouwel Inberg zetten eerste stappen op klompenpad: Hallsekerkepad. Foto's: Monique Schuite
Muzikale wandeling met een prachtig gedicht op het Hallsekerkepad! Algemeen 26 apr, 09:00
Harry Tabor voor zijn Primer. Foto: Vincent van Laar.
"Veiligheid winkelgebied is niet hip" Algemeen 26 apr, 09:00
Stoomtrein arriveert in Eerbeek. Foto: Jan Willem Bommelje.
Met de stoomtrein aan de wandel Algemeen 26 apr, 09:00
De vier oude dorpsdichters heten je van harte welkom!
Gezocht: Vijfde dorpsdichter gemeente Brummen Algemeen 26 apr, 09:00
Afbeelding
Kennismaken met de herenboerderij Algemeen 26 apr, 09:00
Afbeelding
Geslaagde informatieavond voor Burgerhulpverleners Algemeen 26 apr, 09:00
Regen en wind werd getrotseerd voor mooie waardecheques. Foto: Rutger Jongejan
Ondanks buien: Geslaagde Andreasmarkt Algemeen 26 apr, 09:00
Afbeelding
Verbeteren veiligheid Eerbeeks winkelgebied Algemeen 26 apr, 09:00
Afbeelding
Bloemen op het Oranje Nassauplein Algemeen 26 apr, 09:00
Feestelijke opening met 4 out of 5. Foto: Victor Krijt.
Opening van de het seizoen Eethuis de veerstoep Brummen Algemeen 26 apr, 09:00